Teach For All rep el I Premi Internacional en Educació Josep M. Bach convocat per la Fundació Escola Internacional del Camp

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Fundació Escola Internacional del Camp (FEIC) ha decidit atorgar el I Premi Internacional en Educació Josep M. Bach a Teach For All, una organització sense ànim de lucre dedicada a lluitar contra les desigualtats educatives arreu del món. L’objectiu de l’organització és que tots els nois i noies, amb talent i compromís, puguin fer i ser el que es proposin, independentment dels mitjans que tinguin les seves famílies. El Premi Internacional en Educació Josep M. Bach té com a objectiu mantenir la recerca constant de models i projectes educatius singulars i innovadors amb un impacte real sobre la societat i l’educació en l’àmbit internacional. Amb una periodicitat anual, el guardó pretén reconèixer, promoure i donar suport a emprenedors educatius (individuals o col·lectius).

  El projecte de Teach For All tindrà un protagonisme especial durant la celebració de la III Jornada Pedagògica Sòcrates Educa, que se celebrarà a l’EIC el proper 5 de juny, a partir de les 17,45h. L’actual SpecialAdvisor de l’organització, Xavier Prats Monné, serà el responsable de recollir el guardó i presentar l’essència i la raó de ser del projecte.

  La Jornada Pedagògica Sòcrates Educa, en la seva tercera edició, versarà sobre els entorns d’aprenentatge i com família, docents, escola i alumnat podem dibuixar i repensar nous paisatges per aprendre, fent front als reptes i necessitats de l’escola del segle XXI, des de l’àmbit emocional i la neurociència. Tindrem l’oportunitat d’escoltar i reflexionar amb la participació de ponents de reconegut prestigi i grans professionals de l’educació, com José Antonio Fernández Bravo, director de Projectes Europeus Leonardo d’Investigació i Innovació Educativa i col·laborador de la OEA, OEI, BID i el departament de Primera Infància i Educació Inclusiva de la UNESCO; o José Ramón Gamo, soci fundador de Centres CADE (Centre d’Atenció a la Diversitat Educativa).

  Programa:
  • 17:15 – 17:45- Acollida i lliurament de documentació. Networking.
  • 17:45 – 18:00-Inauguració de la Jornada:
  o Benvinguda a càrrec del Dr. Gabriel Ferraté, president de la FEIC i president de la Comissió pedagògica
  o Inauguració a càrrec d’Olga Fernández, inspectora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona
  o Presentació de la jornada a càrrec d’Hermínia Martí, sots directora de l’EIC i coordinadora de la III Jornada Pedagògica
  • 18:00 – 18:15-Presentació i lliurament del Premi Internacional en Educació Josep M. Bach. Ponència a càrrec de Xavier Prats, SpecialAdvisor de Teach for All: “On va l’educació – ensenyar i aprendre al segle XXI”.
  • 18:15 – 19:00- Ponència a càrrec de José Antonio Ferández Bravo:“Enseñardesde el cerebro del que aprende”.
  • 19:00 – 19:45- Ponència a càrrec de José Ramón Gamo:“Entornos de aprendizaje que potencian los procesos y funciones protagonistas en la acción de aprender. Desde la emoción, pasando por los tiempos y desembocando en lo físico”.
  • 19:45 – 20:00- Reflexions finals i torn obert de preguntes. Tancament de la III Jornada Pedagògica Sòcrates Educa.
  • 20:00 – 20:30-NetworkingCocktail
  La III Jornada Pedagògica Sòcrates Educa és una activitat acreditada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.