Tàrrega prepara la campanya “Comerç amic” com a nova mostra de suport al col·lectiu LGBTI

    S’hi convidarà a participar comerços i establiments de la ciutat per fer visible el seu rebuig contra la discriminació per motius d’orientació sexual, identitat o gènere

    Tàrrega reforçarà el seu compromís a favor de la igualtat de drets del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex) amb una nova campanya que cercarà la implicació del teixit comercial. El consistori lliurarà a botigues i establiments de la ciutat un distintiu amb el lema “Comerç amic” mitjançant el qual podran fer visible el seu suport a les persones LGBTI. Esdevindrà, per tant, una acció de sensibilització per expressar públicament el rebuig a qualsevol conducta intolerant per motius d’orientació sexual, identitat o gènere. La regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan, ha explicat en una entrevista a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega que “adherint-se voluntàriament a la campanya, comerços i establiments s’afegiran a la lluita contra la discriminació de les persones a causa de la seva orientació sexual”. Ara en preparació, la iniciativa “Comerç amic” s’endegarà a Tàrrega durant aquest estiu.

    Assumpta Pijuan ha fet aquestes declaracions tot fent balanç de les últimes accions de la Regidoria d’Igualtat en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, que es commemorà el passat 28 de juny. Com ja s’informà, la capital de l’Urgell ha penjat lones en punts destacats de la ciutat amb el missatge “Fes un pas cap a la diversitat”. També es fixà un rètol al bus urbà i la façana de la Casa Consistorial lluí la bandera multicolor que ha esdevingut emblema del col·lectiu LGBTI. D’altra banda, a l’igual que en altres localitats, Tàrrega ha pintat franges de l’arc de Sant Martí en passos de vianants, en concret a la plaça del Carme i davant el Centre d’Entitats. Així mateix, el municipi disposa d’un Servei d’Atenció Integral (SAI), punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGBTI-fòbia. El SAI també té com a objectius fer visible la diversitat sexoafectiva i de gènere a la societat així com dissenyar estratègies de sensibilització i prevenció. El servei és gestionat en xarxa junt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.