Tàrrega estrena una ruta que posa al descobert anècdotes sobre el patrimoni històric de la ciutat

Una cinquantena de persones han participat a l’itinerari visitant espais com el claustre de l’Escola Pia, la Cambra de Comerç o l’antic carrer del Forn

L’Ajuntament de Tàrrega ha estrenat una nova proposta de promoció del patrimoni de la ciutat. Es tracta de la nova ruta titulada “La Tàrrega amagada”, en què el públic té l’ocasió de descobrir curiositats i anècdotes sobre edificis monumentals i vestigis històrics. L’itinerari és una iniciativa de la Regidoria de Turisme amb la col·laboració del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega.

Precisament, el director tècnic d’aquest centre museístic, Oriol Saula, és l’encarregat de desentranyar els secrets que s’amaguen en el patrimoni històric i artístic local. La ruta s’estrenà el dilluns 14 de maig en la jornada de cloenda de la Festa Major de Tàrrega i congregà una cinquantena de participants. Durant la visita es van recórrer espais com el claustre de l’Escola Pia; l’Església i el claustre del Carme; l’edifici de la Cambra de Comerç; el Palau dels Ardèvol; o l’antic carrer cobert del Forn, actualment tancat als vianants. La regidora de Turisme, Mireia Caus, ha destacat la bona acceptació que ha rebut aquesta proposta i ha anunciat que el consistori prepara més accions per a divulgar els atractius turístics de la localitat.