Tàrrega aprova un pressupost de 17,6 milions pel 2018

  Els comptes tiren endavant només amb els vots favorables de l'equip de govern format per PDeCAT i ERC

  El ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous al vespre un pressupost de 17.615.923 euros pel 2018, un 0,5% més que l’exercici anterior. Segons ha informat el consistori en un comunicat, la reforma urbanística de la Plaça Major és el principal projecte d’inversions, obra a la qual es destinaran 385.000 euros. L’altra intervenció destacada serà la millora de l’aparcament a cel obert de l’avinguda de l’Onze de Setembre (195.000 euros). També s’han consignat 2,2 milions per a l’amortització de deute. El pressupost pel 2018 va rebre els vots favorables dels grups de l’equip de govern -PDeCAT i ERC- mentre que CUP, PSC i CdT, a l’oposició, hi van votar en contra.
  En total, s’han consignat 1.993.235 euros per a noves inversions, xifra que representa un augment del 7% respecte l’any passat. D’altra banda, s’impulsarà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi quin projecte urbanístic és prioritari de materialitzar d’entre diverses propostes, segons va explicar l’alcaldessa Rosa Maria Perelló.

  Presa de possessió de dos nous regidors
  En la sessió del ple també van prendre possessió del càrrec dos nous regidors en substitució d’edils que hi van renunciar per motius personals i professionals. Són Miquel Orobitg Cortada, de la candidatura UNITAT POPULAR CUP TÀRREGA – POBLE ACTIU (CUP-PA), que substitueix Carlos Vílchez Ribera; i Josep Maria Cucurull Fa, de la candidatura COMÚ DE TÀRREGA- ENTESA (CdT-E), que cobreix la vacant de Joan Fornsubirà Marsol.

  Al ple també també va prosperar la sol·licitud al Departament d’Ensenyament per a la cessió d’un espai a l’IES Manuel de Pedrolo on s’instal·larà una estació de subministrament elèctric. Alhora es va donar llum verda a l’obertura d’un nou vial d’accés a les piscines de Claravalls. Així mateix, a la sessió es va aprovar el calendari de festes locals del municipi i dels pobles agregats en relació a l’any 2019 (a Tàrrega seran el dimarts 14 de maig i el dimarts 10 de setembre).

  D’altra banda, es va donar el vistiplau per unanimitat a dues mocions: una presentada per la FMC i el grup del PSC en defensa del sistema públic de pensions; i una altra de l’ACM, FMC i el grup del PSC en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística.