Tarragona fa visible la vaga feminista amb una manifestació per la igualtat de gènere

    El seguiment de l’aturada al migdia ha estat d’un 80% a la demarcació, segons sindicats

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Gairebé un miler de persones, majoritàriament dones, han recorregut aquest dijous el centre de Tarragona per la igualtat de gènere, tot coincidint amb la convocatòria de vaga feminista del Dia Internacional de la Dona, en una manifestació organitzada per UGT i CCOO. La protesta ha començat a la plaça de la Font, on s’ha llegit un manifest reivindicant una millora de condicions laborals per a les dones i contra la violència de gènere. La marxa ha continuat fins a l’Estàtua dels Despullats, on s’ha trobat amb una altra manifestació per la igualtat de gènere, multitudinàriament seguida per més d’un miler d’estudiants i també pensionistes. Segons els sindicats, el seguiment de la vaga als centres de treball ha estat del 80% en la franja de migdia. UGT i CCOO han fet una convocatòria de vaga parcial, amb una aturada de dues hores, per visualitzar el temps que una dona ha de treballar de més per arribar a tenir el mateix salari que un home. La jornada de protestes continuarà aquest dijous a la tarda amb una manifestació a les 19 hores que surt des de la plaça Imperial Tàrraco.
    Joan Llort, secretari d’UGT a Tarragona, ha explicat que la vaga ha de servir perquè la societat “reflexioni” i alhora, “surti al carrer perquè les dones tinguin els mateixos drets que els homes, amb les mateixes condicions; que hi hagi els permisos de paternitat siguin iguals pels dos sexes i que s’implantin plans d’igualtat a les empreses”. Vicente Moya, secretari de CCOO a Tarragona, ha assegurat que un cop han sortit al carrer no s’aturaran i que continuaran sortir a protestar. La pròxima cita, ha recordat, és en defensa de les pensions.

    A la concentració davant de l’Ajuntament, ha participat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, així com altres regidors del consistori tarragoní. Qui ha tingut més protagonisme dins d’aquesta concentració ha estat el sector de la neteja, que reclamen “un conveni just”. La marxa s’ha iniciat des de la plaça de la Font fins a la Rambla Vella i finalment ha acabat davant l’edifici de la CEPTA. Ha estat aquí quan ha coincidit amb una altra protesta que havia començat també al migdia a la plaça Imperial Tàrraco, on han participat estudiants i on també s’ha unit un grup de pensionistes. Entre una marxa i una altra s’han reunit al mig de la Rambla Nova prop de 2.000 manifestants.