Tarragona tindrà onze noms de carrers nous

  Des de l'Ajuntament fan una crida a proposar noms de dones per a futurs carrers

  Imatge d'arxiu de Begoña Floria. CEDIDA

  Tarragona posarà onze noms a nous carrers de la ciutat tal com es va aprovar el passat divendres 5 d’abril en la primera reunió celebrada per la Comissió del Nomenclàtor. Set d’aquests carrers es trobaran a la zona dels Quatre Garrofers, dins el Pla Parcial 1, i rebran els noms de Maria Elena Maseras Ribera, Muriel Casals Couturier, Dolors Martí i Domènech, Margarita Comas Camps, Maria Aurèlia Capmany, Marta Mata Garriga i Lluís de Salvador i Andrés.

  D’altra banda, al Dr. Pius Font Quer se li dedicarà un espai al Parc del Francolí. A més, la plaça on es troba el monument dels despullats passarà a anomenar-se plaça de Julio Antonio, mentre que la plaça Friki, a tocar de la plaça de l’Escorxador, passarà a dir-se plaça de la Rumba. Per últim, també es batejarà el passeig marítim el Miracle.

  La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha destacat que sis dels onze noms són de dones i ha explicat que l’Ajuntament pretén que a partir d’ara se segueixi aquesta tendència i més del 60% dels nous noms que s’aprovin siguin de dones. Per això, des del consistori fan una crida a les entitats i els col·legis professionals perquè proposin noms de dones que hagin destacat per la seva feina i la seva vàlua.

  La Comissió del Nomenclàtor està formada, entre d’altres, per la consellera de Cultura de l’Ajuntament, un regidor de cada grup municipal, i representants de l’Institut d’Estudis Catalans secció de la toponímia, de cada associació de veïns dels àmbits on hi ha una proposta de denominació i un expert en toponímia local, a més dels tècnics municipals.