“Tarragona reactiva la cultura”, el programa d’oci de la ciutat per aquest estiu

Els principals eixos del pla són una sèrie d'actes, concerts i projeccions de cinema, de petit format, i amb l'aforament reduït

En imatge, Pau Ricomà explicant el programa cultural de Tarragona a l'estiu. Foto CEDIDA

Avui dimarts 30 de juny l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i també conseller de Cultura, ha presentat el nou projecte “Tarragona reactiva la cultura” que es durà a terme els mesos de juliol i agost i que pretén “visualitzar la cultura en diferents àmbits i punts de la ciutat”, segons ha apuntat. S’han presentat una sèrie d’actes, concerts i projeccions de cinema, de petit format i amb aforaments limitats, però que van des de la Móra fins a Bonavista “amb la voluntat d’arribar a tothom i recuperar el bon costum de gaudir de la cultura a l’aire lliure”, ha definit Ricomà.

Així mateix també s’ha detallat l’atorgament de subvencions a projectes culturals, tal i com es va avançar el passat mes de maig i que s’obriran a partir del 13 de juliol. Aquesta iniciativa “pretén contribuir a minimitzar les conseqüències sobre les empreses i professionals de l’àmbit de la cultura que hagin pogut patir amb la crisi del covid-19”, ha destacat Ricomà, i s’atorgarà, segons les bases, fins a un màxim de 6.000€ per a projectes subvencionables al 100%.

El programa que es presenta avui, Tarragona reactiva la cultura, es desplega en quatre àmbits o programacions ben diferenciades que són: el Jazz Estiu, la Música al carrer, els concerts i el cinema en versió original al Camp de Mart. A banda d’aquests quatre àmbits també podem anunciar la represa del Centre d’Art Tarragona a la Casa Canals, amb una exposició d’Àngel Pomerol que s’inaugurarà el dia 23 de juliol. En resum, una àmplia programació que va des d’aquest divendres 3 de juliol amb la primera pel·lícula a l’aire lliure, fins al diumenge 30 d’agost amb un concert de folk a la Plaça de l’Escorxador.

JAZZ ESTIU

El Jazz Estiu el podrem gaudir durant el mes d’agost. L’Ajuntament de Tarragona organitza aquest cicle de concerts, on estan representats tots els gèneres musicals a l’entorn del jazz: el tradicional i el contemporani. Davant mateix dels recintes patrimonials sonaran ritmes de dixieland, swing, manouche, folk jazz i músiques del món. En total seran vuit bandes de màxima qualitat, amb músics de les nostres comarques. La venda d’entrades es podrà fer per tarracoticket o al mateix recinte una hora abans de cada concert. El preu de l’entrada és de 2€.

MÚSICA AL CARRER

Seguidament Tarragona reactiva la cultura també proposa música de Llevant a Ponent. La música al carrer arribarà de la ma de l’Àrea de Cultura i de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que proposen cinc concerts de petit format al juliol, repartits entre dos dissabtes i a cinc escenaris diferents, corresponents a cinc barris de la ciutat: Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista, La Mora i Parc del Francolí. Properament s’anunciaran concerts a Sant Salvador i Ferran.

Els objectius són, d’una banda, el foment de la música en directe; també es pretén que la música torni a la vida quotidiana de la gent, amb aprofitament del talent local i també la recuperació de la normalitat en els espais públics.

MÚSICA AL CAMP DE MART

La música també arribarà al Teatre Auditori del Camp de Mart durant el mes d’agost. I es presenta amb una proposta renovada del que ja s’havia anunciat abans del confinament. D’una banda els concerts de Lildami i 31 FAM s’agruparan la nit del dijous 27 d’agost i de l’altra Blaumut amb Joina, seran el divendres 28 d’agost.

A banda d’aquests concerts ja previstos, també s’incorporen al cartell els concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), un el dia 1 d’agost al Camp de Mart i l’altre el 22 al Parc de la Ciutat, tots dos a les 22h. Una altra novetat és el concert per la nit del 29 d’agost que amb sota el títol Músiques mediterrànies portarà l’actuació de Biflats i BGKO, també a l’Auditori.

Així mateix també podem anunciar un concert especial del Festival Minipop el 20 d’agost al Camp de Mart i el concert de l’emissora 40 Principals a l’Anella Mediterrània el proper 15 d’agost, que es podrà seguir des dels vehicles.

Properament es donaran a conèixer més detalls dels concerts al Camp de Mart i la venda d’entrades.

CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL

Finalment i de manera esperada per a un nombrós públic, ja podem anunciar que l’Àrea de Cultura i l’Associació Cultural Anima’t presenten una cartellera d’estiu de cinema en v.o. al Camp de Mart. Des d’aquest divendres 3 de juliol i fins al 7 d’agost, a les 22h, podrem gaudir de cinema a la fresca, amb aforament limitat per un preu de 5€.