Tarragona presenta al Congrés de Govern Digital el seu projecte de gestió basada en dades

  Es tracta d’un fòrum de debat sobre l’administració digital que reuneix experts en diferents àmbits d’institucions públiques i privades

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Tarragona ha estat present al Govern Digital 2019 celebrat a Barcelona durant els dies 17 i 18 de setembre. Es tracta de un fòrum de debat sobre l’administració digital que reuneix experts en diferents àmbits d’institucions públiques i privades.

  Enguany Tarragona ha participat presentant la seva estratègia i execució del projecte “TDATA – De la dada al coneixement i al valor públic”. Un projecte iniciat ara fa poc més d’un any, impulsat pel Servei TIC, amb la voluntat d’esdevenir una organització basada en dades per millorar la seva gestió posant en valor les dades per una millor presa de decisions que permetin millorar l’eficàcia i eficiència en la provisió i prestació dels serveis públics.

  L’objectiu d’aquest projecte és la gestió, anàlisi i tractament de les dades provinents de l’Ajuntament de Tarragona de forma transversal implicant als diferents serveis municipals, aconseguint així una governança de dades que permet garantir la qualitat d’aquestes. I això s’aconsegueix mitjançant l’extracció, anàlisi, centralització i publicació de la informació recollida de manera que aquesta informació pugui ser publicades en diferents formats (taules, gràfics, mapes) que fan que les dades siguin comprensibles.

  Per això, aquest projecte ha permès, entre altres serveis, posar a disposició de la ciutadania tot un conjunt de dades obertesi informes i visualitzacions relacionats amb diferents àmbits de la ciutat, millorant així el nivell de transparència comprensible per la ciutadania, la possibilitat de reutilització de dades públiques així com i el retiment de comptes a la ciutadania.