La salut pren protagonisme a Tarragona durant el mes d’abril

  Al llarg d’un mes hi haurà un ventall d’activitats per a tots els públics

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Tenir una bona salut és evitar, mitjançant els recursos que tenim a mà, anar al metge. Consolidant el compromís per la salut, l’Ajuntament de Tarragona celebra la quarta edició “Abril, mes de la salut”. Al llarg de tot el mes hi han programades  més d’una vintena d’activitats adaptades per a tot el públic.

  Aquesta iniciativa de Tarragona Saludable compta amb una xarxa oberta d’entitats i organismes que treballen per la pràctica de la bona salut dels tarragonins i tarragonines. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, fa una crida a tots els ciutadans: “És necessari lluitar per afavorir la vida saludable aprofitant els recursos que disposa la ciutat”.

  El mes de la salut s’encetarà el diumenge 2 d’abril amb una caminada pel Parc Francolí dedicat a tota la família. Serà un exercici on es conviurà amb la natura i els animals. Al llarg del mes també hi haurà activitats adaptades per a la gent gran i per a la canalla, com els conta-contes.

  A part de l’activitat física, hi han organtizades diverses xerrades i conferències enfocades a tots els àmbits i problemes sobre la salut. Com també hi haurà un cicle de Cinefòrum al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

  I, per últim, una de les activitats que té més èxit entre els ciutadans és la donació de sang. Al davant del col·legi de les Teresianes, Rambla Nova, s’instal·larà una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits. Ana Santos posa en relleu la importància que té la participació de la gent en la donació: “Tarragona és un exemple de donació de sang, però tot i així no s’ha de baixar la guardia i per aquesta raó faig una crida, per a què hi hagi una gran aportació”.

  Totes les activitats del mes de la salut seran gratuïtes. Tanmateix hi ha algunes que tenen un espai tancat i caldrà reservar plaça prèviament.