Tarragona es manifesta en contra la LOMCE i les retallades

    Mestres i estudiants s'han manifestat des de la Imperial Tàrraco fins a la delegació del Govern

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Unes 150 persones –mestres, sindicats i alumnat- s’han manifestat pel centre de Tarragona aquest dijous per la retirada de la LOMCE i la reversió de les retallades. La vaga general d’educació ha estat convocada per sindicats estatals i els sindicats catalans agrupats en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) li han donat suport. Josep Maria Cartanyà, portaveu d’USTEC·STEs, ha explicat que “ara hi ha un govern que ja no té majoria absoluta” i la protesta ha de servir “perquè s’intenti la retirada d’una llei que ha estat àmpliament contestada per tots els sectors de la comunitat educativa”. El recorregut s’ha iniciat a la plaça Imperial Tàrraco i ha pujat per la Rambla Nova fins a arribar a la delegació del Govern, al carrer Sant Francesc, on els manifestants s’han aturat per llegir diversos manifestos.
    Segons Cartanyà, tot i les múltiples convocatòries de vaga i manifestacions, el govern espanyol només ha decidit fer un “moviment mínim i molt tàctic”: “canviar l’orientació de les revàlides”, que passen a no tenir valor acadèmic. D’altra banda, el portaveu d’USTEC a Tarragona ha criticat també que des de la Generalitat s’apunti a la insubmissió a la LOMCE quan “no se n’ha fet cap, d’insubmissió”. En aquesta línia, ha criticat que els sindicats i famílies reclamen la reducció de ràtios i des de Catalunya “s’han mantingut ràtios molt altes a llocs on hi ha demanda”. Els sindicats també carreguen contar el paper de la religió de la llei, la pèrdua de pes de les matèries artístiques i el pes de la participació de les famílies a les escoles i instituts.

    Durant la protesta, que ha començat al migdia, s’han sentit crits contra la privatització de l’educació i contra el govern del PP. A la manifestació també han participat un grup d’estibadors de Port de Tarragona, en contra de la reforma del sector de l’Estiba a tot l’Estat.