Tarragona celebrarà el Dia d’Europa amb diferents activitats

  El dimecres 9 de maig s'il·luminaran de color blau la façana de l'Ajuntament i la Torre dels Vents

  L’Ajuntament de Tarragona celebra el pròxim dimarts 9 de maig el Dia d’Europa amb diferents activitats per al conjunt de la ciutadania. El centre d’informació Europe Direct Tarragona intensifica aquests dies la seva tasca per donar a conèixer la Unió Europea, especialment als més joves. Així, entre les propostes programades hi ha xerrades, teatre, una jornada professional i una nova sessió de les #eurotertúlies.

  L’efemèride coincideix amb l’aniversari de la històrica Declaració de Schuman, pronunciada a París l’any 1950 pel ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman, en un discurs que es considera l’inici de la Unió Europea actual.

  El Consell Català del Moviment Europeu i Europe Direct Tarragona organitzen aquest dimecres 3 de maig la jornada “La necessària internacionalització de les ciutats i territoris”, dirigida a càrrecs electes i tècnics responsables d’aquest àmbit en els governs locals. L’objectiu és informar i formar els assistents sobre qüestions com la dimensió estratègica de la internacionalització de les ciutats o casos d’èxit i de bones pràctiques de municipis i territoris.

  Amb el Dia d’Europa també arriba aquest dijous 4 de maig, a les 19 h, una nova cita #eurotertúlies, organitzada per Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. Sota el títol L’actitud de la ciutadania cap a la UE, el politòleg Jordi Muñoz aprofundirà en aspectes com “Quina relació tenen els ciutadans i ciutadanes europeus amb les institucions de la UE?” o “Ha crescut l’euroescepticisme els darrers anys? Per quines raons?”. Ja el dia 9, els alumnes de 6è de l’escola El Miracle de Tarragona presentaran a la comunitat educativa els resultats de la feina que han realitzat durant el curs. Des del mes de setembre han treballat el projecte La fira de turisme per conèixer a fons els diferents Estats membres de la UE.

  Dimecres 10 de maig el Palau de Congressos acollirà l’obra de teatre La idea d’Europa, una representació que interpel·la l’espectador sobre la seva identitat, el fet de ser europeu i el pes de la història i la cultura europees. Així mateix, la setmana del 8 al 12 de maig el joc Tira el dau i descobreix Europa estarà instal·lat a l’escola Joan XXIII de Tarragona, i dissabte 13 de maig es faran diverses activitats de la campanya Let’s Clean Europe.

  A més, i com és habitual per commemorar el Dia d’Europa, el 9 de maig s’il·luminaran de color blau tant la façana de l’Ajuntament de Tarragona com la Torre dels Vents. A més, els autobusos de l’EMT circularan, durant tota la jornada, amb la bandera de la Unió Europea ben visible als seus vehicles.