Tarragona celebra el Dia de la Dona

  El concurs literari, la lectura del manifest i el lliurament dels punts de llibre a tarragonines, actes centrals de la jornada

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  L’Ajuntament acull els actes centrals per commemorar el Dia Internacional de les Dones. A les 11.30 hores a la sala de plens, la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, presidirà el lliurament dels guardons del 17è Concurs Literari “Relats de Dones”, que enguany ha tingut 32 obres participants, i es farà la lectura dels tres relats premiats. Durant l’acte hi haurà transcripció a la llengua de signes a càrrec de Diana Bargalló de la Federació de Persones Sordes de Catalunya.

  A les 13.00 hores a les escales del Palau Municipal, regidors i regidores del consistori llegiran el Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Tot seguit hi haurà una exhibició de balls de diversos col·lectius de dones de la ciutat.

  La jornada culminarà a les sis de la tarda amb el lliurament, a la sala de plens del consistori, dels punts de llibre “Tarragonines”, que en aquesta ocasió es dediquen a Manolita Gómez, Montserrat Salvador, Maria Rosa Llurba i Isabel Núñez. Enguany han estat aquestes dones les més valorades pel Consell Municipal de Dones de Tarragona que han rebut les propostes ciutadanes per distingir dones tarragonines que han destacat en algun aspecte de la seva trajectòria. A continuació, a les 7 de la tarda des de la Plaça Imperial Tarraco sortirà la manifestació “Ni agressions, ni explotació, feminisme i autoorganització” organitzada per la Plataforma 8 de març.

  Amb motiu del Dia de la Dona la façana del Palau Municipal s’il·luminarà de color lila durant tota la setmana, fins al 12 de març.