Tanca la històrica Xarcuteria Cuadras de la Rambla Nova

  Tancarà les seves portes el proper 30 de novembre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge actual de la Xarcuteria Cuadras. Foto: Òscar Plaza Princep

  La Xarcuteria Cuadras de la Rambla Nova tancarà les seves portes el proper 30 de novembre, per jubilació.

  La Xarcuteria Cuadras es va fundar l’any 1920 per Baldomero Cuadras, al número 65 de la Rambla Nova. En un principi, portava el nom de ‘Colmado B. Cuadras’, i era una botiga de queviures que ocupava un petit local, situat al centre de la ciutat.

  “Casa Cuadras”, tal i com la coneixen molts dels seus clients, es va fer coneguda, a la postguerra, per organitzar el dia de Nadal sortejos de cistelles nadalenques entre els seus clients, que arreplegaven una gran quantitat de gent.

  Imatge de Colmado B. Cuadras. Foto: Arxiu Rafael Vidal Ragazzon

  Anys més tard, ‘Colmado B. Cuadras’ va passar a anomenar-se ‘Mantequeria Cuadras’, i al 1965, va ser quan va ampliar el seu espai, adquirint un local ubicat al costat, passant a ocupar l’espai actual.

  Posteriorment, cap als anys 80, ja va passar a anomenar-se tal i com ara se la coneix: ‘Xarcuteria Cuadras’.

  Un total de tres generacions han passat per aquesta botiga familiar. Des del seu fundador Baldomero, fins als seus dos fills, Josep Mª i Francesc, i el seu net, Francesc, qui s’hi va incorporar posteriorment.

  Amb el pas dels anys, la coneguda xarcuteria ha anat adaptant els seus productes, centrant els seus esforços en l’especialització i en el tracte personalitzat amb els seus clients, fets que li han permès mantenir-se durant cent anys en un espai únic com és la Rambla Nova.

  Entre tots els seus productes, els que més triomfen entre els seus tarragonins i tarragonines són les coques dolces i salades, els embotits ibèrics, els vins i caves, i els carquinyolis, entre molts d’altres.

  Així doncs, la Xarcuteria Cuadras passarà a la història dels comerços tarragonins com una botiga delicatessen de referència a la ciutat de Tarragona, que després de gairebé 100 anys d’història (els hauria complert el proper 2020), baixarà la seva persiana, el proper 30 de novembre.