Surt al carrer els actes de la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni d’Altafulla

  Els actes centrals se celebraran del 7 a l’11 de setembre, i aquest dissabte comencen els previs amb l’espectacle musical “El somni blau, una història d’amor”, a la Violeta

  Aquest divendres surt al carrer el programa d’actes de la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” d’Altafulla. Els actes centrals de la festivitat se celebraran del 7 a l’11 de setembre. La programació recull una trentena d’actes per a petits i grans amb un important paper de les entitats altafullenques i amb la celebració del 15è aniversari dels Bastoners i del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla.

  Tot i que “La Petita” donarà el tret de sortida oficial el divendres 7 de setembre, a les 13h a la plaça de l’Església, amb el tradicional llançament de coets d’esclat del grup de Diables d’Altafulla i el repic de campanes, el programa encetarà els actes previs aquest dissabte 1, amb dues activitats.

  Per una banda, a les 19:30h, s’inaugurarà l’exposició del pintor local Josep Maria Bellido, a la Pallissa de l’Era del Senyor, a càrrec del Cercle Artístic d’Altafulla. I per una altra banda, al vespre, a les 20h a la Violeta, tindrà lloc l’espectacle musical “El somni blau, una història d’amor”. Es tracta d’una història d’amor musicada, amb veu i cançó, sobre un català i una cubana que s’enamoren. La idea original i el guió és d’Elisa Viura, que també acompanya com a narradora a Xavier Pardina, a la veu i al piano.

  La història succeeix a Cuba, i com no podria ser d’altra manera, l’acompanyament musical és a ritme d’havaneres, combinat amb boleros, vals i balades, amb onze composicions musicals del mateix Pardina i d’altres autors catalans. Pardina és conegut a Altafulla per organitzar la Cantada d’Havaneres, i reconegut investigador dels orígens de l’havanera a Catalunya.

  Per la seva banda, Elisa Viura col·labora i condueix diversos programes radiofònics a Ràdio Blanes, on resideix. L’entrada a l’espectacle és lliure.

  “La Petita” manté els actes tradicionals com la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni – “Memorial Baltasar Rabassa”, que enguany celebra la seva 20a edició; la “Jornada de dibuix infantil Josep Sala”; les cercaviles del seguici popular; els correfocs; o la Festa Gastronòmica de les Cultures, que es durà a terme el 8 de setembre i arriba enguany a la seva 18a edició.

  Com a actes destacats, es commemorarà el 15è aniversari dels Bastoners d’Altafulla, el dissabte 8 de setembre, i que acollirà la 10a Festa Bastonera de les comarques meridionals, amb una cercavila conjunta de les colles participants que sortirà de la plaça de l’Església a partir de les 18:30h. A la nit, els Bastoners celebraran el seu aniversari al Parc del Comunidor, amb el concert del grup Pop’n Roll.

  Els Castellers d’Altafulla celebraran també durant “La Petita” el seu 45è aniversari. La colla de Ca l’Ixart ja ho té tot a punt per celebrar el dissabte 15 de setembre, la Diada del 45è aniversari a la plaça del Pou, amb l’actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa a partir de les 18h. Els liles acabaran la festa d’aniversari davant del Castell, amb el concert Amunt-Enfila’t, que organitzen amb la col·laboració de l’associació de joves Towntobe.

  La jornada central de la Festa Major Petita d’Altafulla se celebrarà el dimarts 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne amb la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, i que es farà a l’Ermita de Sant Antoni.

  Pel que fa a la celebració institucional de l’11 de setembre, començarà amb la hissada de l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt; i a la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle musical infantil  “Pinxa i punxa”.

  El Correfoc dels Diables d’Altafulla, a les 19:30h a la plaça del Pou, tancarà la festivitat de la Diada i els actes centrals de “La Petita” d’Altafulla, que també ha programat sessions de cinema a la fresca, tornejos, exposicions, tallers infantils, i actuacions musicals en directe a càrrec del cicle Altafujazz.