La Subdelegació del Govern a Tarragona ha celebrat el dia de la Constitució

    Presidit pel subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, la commemoració del 39è aniversari de la Constitució ha comptat també amb la intervenció del Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Alberto Reig, de la Universitat Rovira i Virgili

    El subdelegat del  Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha presidit aquest matí, dia 5 de desembre de 2017, un acte institucional per celebrar el 39è aniversari de la Constitució. La celebració ha comptat també amb la intervenció del  Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Alberto Reig, de la Universitat Rovira i Virgili. Presentat pel periodista Joan Enric Vidal, ha tingut lloc a la seu d’aquesta Subdelegació del Govern. També han assistit diverses autoritats civils i militars, alcaldes, diputats y membres de la Guàrdia Civil, Policia Nacional y Mossos d’Esquadra.

    Durant la seva intervenció, Jordi Sierra ha recollit algunes reflexions dels sets pares de la Constitució “que ayudan a poner en valor el acto que hoy estamos llevando a cabo”.  Per la seva part, Alberto Reig ha fet un exhaustiu repàs a la història política espanyola. Ha defensat la llei que “instituye la democràcia, regula y sirve al poder para protegernos a todos” a més de proposar una “puesta a punto” de la Constitució però des dels procediments establerts per la mateixa Carta Magna, con la “inteligencia y la voluntad” política.

    Alberto Reig Tapia, és catedràtic de Ciència Política de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona des de 2002. Doctor cum laude en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials (1982) i llicenciat en Sociologia i en Ciències de la Informació prr la Universitat Complutense de Madrid així com Màster i  Doctor en “Études Ibériques et Ibéroamericaines” per la Universidad de “Pau y Países del Adour” (UPPA, Francia).