SOS Arca: “És a partir d’ara que els animals d’Arca estaran en perill”

  Unes 250 persones es manifesten al centre de Tortosa per defensar la protectora ebrenca

  Ahir al matí la plaça del Temple de Tortosa es va omplir d’animalistes, pancartes i gossos. Era el lloc de concentració de la manifestació que va congregar unes 250 persones, convocades per SOS Arca, per defensar la protectora de les Terres de l’Ebre, la gestió de la qual es decidirà en les properes setmanes.

  Des d’aquest punt, els manifestants van recórrer l’avinguda de la Generalitat, cridant consignes com “No a les gosseres, sí a la protectora” i “Arca los estima, Corralet los assassina”. Corralet és l’empresa castellonenca que actualment sembla tenir més possibilitats de ser la propera adjudicatària de la gestió de les instal·lacions de la protectora Arca.

  La destinació de la comitiva era la plaça de l’Ajuntament. Un cop allà, Susi Gómez, membre de SOS Arca, va llegir el manifest del col·lectiu. Entre altres coses, el text apel·la a les darreres declaracions de l’alcalde: “Té tota la raó. Els animals d’Arca no han corregut mai perill; és a partir d’ara que estaran en perill. Arca va començar fa 17 anys amb quatre gàbies i quatre filferros, i tornarem a començar de zero. Els animals, els traurem tots; no se’n quedarà ni un. El que ens preocupa són els animals que entraran a les instal·lacions a partir d’ara.”

  En un segon apartat, el manifest demana explicacions al batlle: “Tenim unes quantes preguntes, senyor Bel: Com es gestionarà la nova empresa amb menys diners? Es faran càrrec dels gossos que ja siguin iaios? Buscaran cases d’acollida per als cadells que arriben i necessiten biberó? Hi deixaran entrar voluntaris per netejar, passejar i donar afecte als animals, com ara? Buscaran adoptants per als gossos de la gent gran que ha d’ingressar en una residència? Quan trobi un gos abandonat, l’hauré de portar a una empresa que té denúncies per maltractaments a animals? Què passarà amb els treballadors d’Arca?”.

  Els membres de SOS Arca van aclarir la diferència entre gossera (l’espai que regenta Corralet a Vinaròs) i protectora: “Una gossera allotja l’animal abandonat o perdut durant un màxim de 21 dies. Si no n’apareix l’amo, se sol sacrificar l’animal. Com que és un negoci, necessiten espai per acollir nous animals que generin nous ingressos. En una gossera, només es cobreixen les necessitats bàsiques dels animals, no les afectives. Una protectora és una associació sense ànim de lucre: els diners que hi arriben s’inverteixen en alimentació, neteja i atenció sanitària. En una protectora, els animals vells o malalts hi tenen el seu lloc”.

  Finalment, els organitzadors es van felicitar per l’èxit de la convocatòria, van agrair la presència dels assistents i els van emplaçar a assistir al ple d’aquesta tarda a l’Ajuntament, “perquè els nostres polítics s’adonin de la situació que estem vivint”.

                                                                                               MARTA MILIAN ARIÑO