Sol·liciten al SOC dos nous programes per impulsar l’ocupació laboral

  La institució comarcal ha aconseguit incorporar al món laboral un total de 49 joves, el 100 per cent de les places concedides

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Consell Comarcal del Baix Ebre ha ratificat avui en sessió plenària la sol·licitud d’una subvenció de 88.000 euros al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per desenvolupar el programa Fem Ocupació per a Joves, adreçat a 20 joves en situació de desocupació.
  Fem Ocupació per a joves és un programa que, mitjançant la contractació paral·lela
  a la formació, combina accions d’adquisició d’experiència professional en empreses amb d’altres de formació i orientació. D’aquesta manera s’estimula la contractació de joves, d’entre 18 i 29 anys, que adquireixen una formació a mida de les necessitats de l’empresa on treballen.
  La prospecció d’empreses per part del Consell Comarcal del Baix Ebre permet identificar els sectors generadors d’ocupació, així com la definició dels perfils professionals requerits per les empreses i que no es cobreixen per manca de persones treballadores qualificades o perquè no disposen de l’acreditació de la seva qualificació professional. Les empreses que participen en aquest programa tenen un ajut econòmic per la contractació efectuada.

  La institució comarcal ha participat en els tres anteriors convocatòries d’aquest programa promogut pel SOC i ha aconseguit incorporar al món laboral un total de 49 joves, el 100 per cent de les places concedides.
  En la mateixa línia d’impuls a l’ocupació, el ple de la Corporació comarcal ha ratificat la sol·licitud d’una subvenció al SOC, per import de 36.000 euros, amb l’objectiu de dur a terme un programa d’accions d’intermediació laboral per a la inserció en el mercat de treball de persones aturades de llarga durada. Aquesta intermediació significa, per part del Consell Comarcal, la cerca d’ofertes adequades, la derivació de les persones a les ofertes cercades, la preparació d’entrevistes de feina i la realització d’accions per a la millora de les competències de les persones participants, que es preveu que en sigui 80.