Sitges promou la reducció de residus amb una unitat mòbil de reparació de petits electrodomèstics

Una furgoneta "Reparatruck" s’instal·larà aquest dijous al costat del Mercat setmanal de Can Robert amb l’objectiu d’ensenyar a auto-reparar petits electrodomèstics. La iniciativa busca prevenir la generació de residus

Imatge de la furgoneta. Cedida

Una unitat mòbil de reparació de petits electrodomèsticss’ubicarà aquest dijous al Passeig Vilafranca, al costat del Mercat setmanal de Can Robert. La “Reparatruck” donarà servei de 10 a 13 hores i comptarà amb un tècnic especialitzat que ensenyarà a reparar petits electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics.

La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Sitges conjuntament amb el Consell Comarcal i amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu fomentar la reparació, allargant la vida útil d’electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics i elèctrics, alhora que prevenir la generació de residus.

En la línia de prevenir la generació de residus al municipi, l’Ajuntament compta, des del passat mes de novembre, amb elPla Local de Prevenció de Residus (PLPR), un document estratègic que estableix les principals accions a dur a terme entre els anys 2019 – 2023 per reduir els residus municipals en un 2,43%.

El PLPR de Sitges planteja tretze accions en diferents fraccions: matèria orgànica, paper i cartró, envasos, voluminosos i mesures de caràcter general. La primera acció s’ha centrat en la publicitat dinàmica, i pot suposar una reducció de més de 90 tones de paper anuals. L’acció ha comportat l’inici de l’aprovació d’una Ordenança municipal reguladora de la publicitat dinàmica, una major concreció de la Taxa fiscal reguladora de la mateixa i l’enviament d’adhesius de “Publicitat NO, gràcies” a totes les bústies del municipi.