S’interpreten les obres més populars d’Enric Granados a Lleida

  El pianista sabadellenc s’ha inspirat en programes que el músic lleidatà va oferir a la Sala Pleyel de París i al Saló Romero a Madrid

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El pianista sabadellenc José Menor va tornar ahir al vespre a l’Auditori Municipal per interpretar les obres més conegudes del compositor lleidatà Enric Granados. La selecció del repertori s’ha inspirat en programes que el músic lleidatà va oferir a la Sala Pleyel de París i al Saló Romero a Madrid. Han estat una tria de les seves peces, anomenades “Danzas españolas , i ha inclós una de les seves col·leccions més interpretades, els “Valses poéticos”, a més de les obres “Cartas de Amor”, “Valses íntimos” o “Valses sentimentales”. El programa també ha incorporat arranjaments de sonates barroques i peces musicals iniciades pel pianista espanyol Isaac Albéniz.

  José Menor és el pianista que va ser escollit el passat anys per realitzar la gira mundial per commemorar el Centenari de Granados. Durant el 2016 ha actuat en sales i festivals com Carnegie Hall, “Meet in Beijing” Arts Festival de Xina, el “Progetto Martha Argerich” a Lugano, St John Smith’s Square a Londres, i altres sales i festivals d’Estats Units, Alemània, Suïssa, Itàlia, Xipre i Espanya.

  Menor és el pianista resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida pels anys commemoratius de Granados, on s’ofereix la part més destacada de l’obra pianística i la totalitat de l’obra de cambra del compositor en diversos recitals al llarg de 2016 i 2017.

  En l’actualitat Menor col·labora amb el compositor anglès Sam Hayden per l’obra “Becomings’ (2016), una “premiere in progress” de la qual ja ha estrenat les tres primeres parts, projecte que ha rebut suport de diverses fundacions del Regne Unit i que continuarà durant 2017.

  Com a compositor, li han estat interpretades obres per diverses formacions. Fa poc temps ha estrenat una selecció de la seva “work in progress, “Fragments for Clare”, per piano sol. L’any 2017 sortirà a la llum el seu CD amb Goyescas al segell IBS Classical, i també realitzarà altres projectes discogràfics.

  Altres compromisos futurs inclouen recitals a la temporada de cambra de l’orquestra de Lille al 2018, a França, i l’estrena del concert per a piano i orquestra d’Hèctor Parra amb la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO) l’any 2019.