El Síndic demana informació a Salut pels brots de sarna a Reus i la Riera de Gaià

    El sindicat CCOO, a més, ha retret la manca de diligència de la direcció de l'Hospital Sant Joan de Reus en la gestió del brot de sarna

    El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici i ha demanat informació al Departament de Salut arran de l’aparició de dos brots de sarna, un a l’hospital Sant Joan de Reus, i un altre a l’escola Montoliu de la riera de Gaià. El primer es va detectar el passat 12 de gener i segons l’últim balanç del centre -aquest matí- afecta a almenys 35 treballadors. CCOO, a més, ha criticat la manca de “diligència” en la gestió del brot de sarna detectat a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus  per part de la direcció del centre. El segon cas es va notificar el dilluns i afecta a almenys quatre persones. Segons fonts del Departament de Salut, les enquestes epidemiològiques descarten cap relació entre ambdós casos.

    Tot i que no hi ha relació entre tots dos casos, el Síndic ha considerat convenient obrir una actuació d’ofici “amb l’objectiu d’obtenir informació sobre l’activació dels protocols d’inspecció, vigilància i control, i el seguiment de l’evolució del brot en ambdós centres”, segons ha informat en un comunicat.

    Per la seva banda, CCOO ha denunciat, en un comunicat, que malgrat que l’episodi es va iniciar el passat 11 de gener,  no s’haurien habilitat les mesures necessàries fins el 17 de gener quan es va informar sobre el diagnòstic definitiu i es van iniciar els tractaments pertinents. “A partir d’aquí, l’empresa es posa en contacte amb el Departament de Salut a Tarragona per donar a conèixer els casos i per tal que els facilitin un protocol d’actuació”, asseguren. Tot això, hauria retarda l’inici dels tractaments i afavorit el contagi posterior.

    Fins aquell moment, però, retreuen que la direcció no només no els havia informat, sinó que no es va posar en tractament als 10 professionals inicialment afectats, “incidint només en la simptomatologia i no en l’eradicació del paràsit”. Addicionalment, CCOO denuncia que no s’ha facilitat el tractament perquè l’escassetat d’unitats va fer que s’esgotessin de seguida.