S’inaugura de l’exposició sobre els monuments de Tàrraco al segle XXI a Altafulla

  El proper divendres 16 de febrer a les 18:00h al Casal La Violeta, carrer de l’Hostal, 15 d’Altafulla

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’exposició “Convivència: Els Monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI” s’inaugurà el proper divendres 16 de febrer a les 18:00h al Casal La Violeta, carrer de l’Hostal, 15 d’Altafulla. Hi assistiran el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, entre d’altres representants municipals de la Corporació.

  L’exposició ha estat produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de la Generalitat de Catalunya. La comissària Montse Caballero va plantejar dos criteris per a l’exposició. D’una banda, reunir en un mateix projecte catorze dels millors fotògrafs del Camp de Tarragona, i d’una altra banda, presentar aquests monuments mil·lenaris, declarats, per part de la UNESCO l’any 2000, Patrimoni de la Humanitat, des del punt de vista de la seva interrelació, convivència, amb la societat i l’entorn actual.

  Els fotògrafs seleccionats s’han fet càrrec, cadascun, d’un dels catorze monuments inclosos en la declaració. Tots els fotògrafs tenen perfil al web  www.territoriscreatius.cat i els relacionem a continuació amb el monument que han fotografiat: Ferran Aguilar (Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (Teatre), Jordi Brú (Torre dels Escipions), Jorge Conde (Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (Muralles), Pep Escoda (Fòrum Provincial), Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner (Vil·la dels Munts), Rafael López Monné (Amfiteatre), Verònica Moragas (Recinte de culte), Rubén Perdomo (Fòrum de la colònia), Montse Riera (Arc de Berà), Laura Rodríguez (Circ), Cristina Serra (Vil·la mausoleu de Centcelles).

  L’exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments com ara el Museu Bíblic Tarraconense amb el seu director Andreu Muñoz, el Museu Diocesà de Tarragona amb la seva directora, Sofia Mata de la Cruz, el Museu d’Història de Tarragona amb el seu director Lluís Balart, i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la seva directora Mònica Borrell. També de nombrosos professionals i tècnics que han donat suport a la informació.