S’inaugura l’exposició “#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”

  La mostra es podrà visitar durant les properes setmanes a la seu que comparteixen totes dues entitats, al carrer Enric d’Ossó, 1, de Tarragona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, i el president
  del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, han inaugurat aquest matí l’exposició “#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”. La mostra, organitzada per la Fundación del Consejo General de la Abogacía Española, juntament amb l’ICAT i el COFT, pretén alertar sobre la situació de vulnerabilitat a la que s’enfronten els refugiats quan fugen dels seus països. Cada maleta recull la història d’una persona o una família de refugiats. La maleta número 11 pertany a la d’una refugiada espanyola de fa 70 anys, per recordar que a la nostra història també s’ha patit aquest drama que ara ens afecta com a país d’acollida.

  Durant els seus parlaments, Albiac i Nolla han coincidit en que cal conscienciar encara més la societat sobre situació que afronten aquestes persones i fins a quin punt l’ajuda que poden rebre al nostre país els pot salvar la vida perquè es refacin i puguin arrelar-se aquí per decidir més endavant si s’hi volen quedar o fins i tot tornar al seu país d’origen. En
  aquest sentit, han reclamat que cal abocar més esforços per reduir la situació de vulnerabilitat que pateixen els refugiats.

  L’acte ha comptat amb la participació del subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra, i de representants de diverses entitats que desenvolupen projectes solidaris per ajudar als refugiats. Entre d’altres, han participat a l’acte: Eduard Martín (adjunt a Coordinació Oficina Provincial Creu Roja Tarragona), Emma Pérez (coordinadora tècnica del programa de refugiats a la Creu Roja Tarragona), Anna Mairal (responsable de comunicació de Càritas), Isabel Iturrieta (responsable del Departament de Migració de Càritas), a banda d’altres personalitats de la societat civil tarragonina com Agustí Pujol (president de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona) i Jaume Descarrega, president del Col·legi de Psicòlegs de Tarragona.

  L’exposició romandrà oberta al públic fins al dia 15 de gener de 2018 a la seu que comparteixen l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. En paral·lel, se celebraran diverses xerrades i conferències per donar a conèixer la tasca que fan aquestes entitats i la situació que afronten els refugiats quan arriben a casa nostra.