S’inaugura la nova seu del Centre de Llorenç del Penedès

  El gran acte inaugural a la sala principal de la nova seu del Centre de Llorenç del Penedès ha acollit més de 350 persones

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Imatge durant la inauguració on la consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga saluda al president de El Centre, Llorenç Rafecas. (Foto: Lluís Tamayo)

  Aquest diumenge la Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i la Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga han inaugurat la nova seu social del Centre de Llorenç del Penedès ubicada al carrer Ponent 20. Les obres de construcció d’aquesta nova seu han comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

  A l’acte han assistit l’alcalde de Llorenç del Penedès, Jordi Marlés; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin; la vicepresidenta de la institució Eva Mata; la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Àngels Blasco; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; la Consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga; el president del Centre, Llorenç Rafecas i el president sortint de l’entitat, Josep Maria Vinyes.

  La primera aturada de la Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i la Consellera de Cultura de la Generalitat Mariàngela Vilallonga, ha sigut a l’Ajuntament de Llorenç del Penedès, on han signat al llibre d’honor.

  Per a Noemí Llauradó és una de les primeres visites com a Presidenta de la Diputació de Tarragona i ha indicat que “estem i estarem sempre al costat de les institucions”. La Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Mariàngela Vilallonga ha explicat que “l’escena d’avui juntament amb la presidenta de la Diputació i l’alcalde de Llorenç Jordi Marlés és la que s’ha de repetir, ja que hauríem i hem de treballar conjuntament tots plegats pel bé de la cultura”. La Consellera que fa escassos dies va crear el hastag #mesdinersacultura, ha dit que “s’ha d’apostar des de tots els sectors per tal de donar el suport que es mereix la cultura, que és la salut de l’ànima i la salut de l’esperit.”

  En declaracions a La Ciutat del Baix Penedès, la Presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó ha lloat que un municipi de 2300 habitants tingui dues Creus de Sant Jordi i que s’aposti tant pel teixit associatiu i cultural. Així mateix, la Consellera de Cultura ha lloat també que el municipi tingui dos centres culturals i que, el Centre és admirable, ja que ha apostat per renovar-se i ha reivindicat que, ara que estan fent els pressupostos, hi hagi més diners per la cultura. Pel que fa a les Creus de Sant Jordi, ha indicat que la Generalitat està al costat de les entitats com així s’ha demostrat amb aquest reconeixement.

  Visita a la nova seu del Centre de Llorenç del Penedès

  Cap a les 11.30 hores tots els assistents s’han dirigit a la nova seu social del Centre de Llorenç del Penedès ubicat al carrer Ponent 20, on han fet una visita a les noves instal·lacions i la Consellera de Cultura ha descobert la placa commemorativa.

  Un cop feta la visita, s’ha fet el gran acte inaugural a la sala principal de la nova seu del Centre de Llorenç del Penedès que ha acollit més de 350 persones. Allà han pogut gaudir d’una de les escenes de “El violinista sobre la teulada” que ja va interpretar el Grup de Teatre de Llorenç poc abans que l’antiga seu es tanqués, així com altres grups de l’entitat que també han actuat. A la inauguració han assistit diferents membres de la Federació d’Ateneus de Catalunya, entitats del municipi com la Comprativa i representants polítics del Baix Penedès. Durant l’acte inaugural han recordat la història del Centre que es remonta a l’any 1899 i que li van atorgat la Creu de Sant Jordi l’any passat. També ha comptat amb els parlaments amb la intervenció de la Consellera de Cultura de la Generalitat Mariaàngela Vilallonga, l’alcalde de Llorenç Jordi Marlès, i la presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó. Han projectat, en exclusiva i per primer cop, un espot commemoratiu preparat per l’ocasió i l’acte ha finalitzat amb una copa de cava de celebració.

  Projecció del documental: WOMANHOOD Què hi ha després de l’ablació?

  Avui a les 7 de la tarda i com a primer acte a la nova seu, es farà la projecció del documental Womanhood Què hi ha després de l’ablació?, dirigit per Beryl Magoko.

  La nova seu social del Centre

  La nova seu social del Centre, amb una superfície total de 1.200 m2, compta amb una planta baixa, on s’han habilitat dues sales i una planta superior amb oficines. Un edifici annex inclou el vestíbul i una àmplia la sala polivalent: ‘la Sala Gran’, preparada per acollir tot tipus d’activitats culturals i festives com ara teatre, concerts, folklore o xerrades, entre altres. La Diputació de Tarragona ha col·laborat amb les obres de construcció del nou edifici amb una aportació de 200.000 euros.

  El Centre és una societat cultural i lúdica que es va fundar l’any 1889 amb el nom de “Centre Moral i Instructiu”. El principal objectiu de l’entitat és esdevenir un punt de trobada i de convivència dels veïns i veïnes de Llorenç del Penedès a través de les activitats que s’hi organitzen. La defensa de la llengua i la identitat catalanes ha estat una constant al llarg de la història del Centre. Aquesta entitat la conformen tres grans seccions: els Falcons, creat l’any 1942; el Ball de Bastons, creat l’any 1896 i el Grup de Teatre del Centre, creat l’any 1889.

  Entre les moltes activitats que dinamitzen el Centre al llarg de l’any hi ha: conferències, vetllades musicals, teatre, exposicions, cinema o ballades de sardanes, entre moltes altres.