Simón admet que hi ha risc que el rebrot d’Osca pugui traspassar a Lleida

    Insisteix que ara mateix la principal “preocupació” són les cadenes de transmissió que queden i els viatgers

    El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, admet que hi ha risc que el rebrot de coronavirus que afecta tres comarques d’Osca es pugui traslladar a Lleida. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, Simón ha dit que els punts on s’ha detectat són limítrofs entre les dues CCAA i que les conselleries hi estan treballant conjuntament. “Sabem, de fet, que alguns dels brots que hi ha hagut en les últimes setmanes a Lleida són a la frontera però no tenim certeses que s’hagin traslladat d’un lloc a l’altre”, ha dit. En aquest sentit, ha explicat que molts dels temporers a qui s’associen els rebrots van de finca en finca i que entre les dues zones hi ha molt “contacte i intercanvi”.

    Simón ha insistit que, a hores d’ara, la principal preocupació de Sanitat són precisament les cadenes de transmissió que queden i els viatgers que vinguin d’altres països. En aquest sentit, ha admès que hi ha risc que “s’escapi” alguna cadena de transmissió. “L’objectiu final és que tots els contactes que identifiquem sapiguem de qui s’han contagiat”, ha dit. També ha explicat que ara mateix hi ha 11 brots actius a tot Espanya.

    En relació a les proves que s’estan fent als aeroports i punts d’entrada de turistes i viatgers, ha dit que “sempre es poden fer més coses” però que a l’hora d’invertir recursos s’ha de tenir en compte els “beneficis que poden generar”. “Fer una PCR abans d’un viatge en el país d’origen no dona cap garantia”, ha dit.