La Setmana Santa de Reus, un reclam històric per atreure més visitants

  Reus Promoció i l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa tornaran a treballar conjuntament per afavorir la difusió de la festivitat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Coincidint amb el Dimecres de Cendra, aquest matí s’han presentat els actes més destacats de la Setmana Santa de Reus, així com el cartell. La Setmana Santa també esdevé un reclam per atreure visitants, segons ha apuntat la regidora de promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i amb aquest objectiu treballaran conjuntament Reus Promoció i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per fer d’aquesta celebració molt més que un esdeveniment religiós. Enguany, el cartell és obra de Francesc Escoda, editat a partir d’una fotografia presentada al concurs fotogràfic de Setmana Santa. Per la seva banda, el president de l’agrupació ha destacat les novetats que enguany es podran veure a la Setmana Santa reusenca.

  Per tercer any consecutiu, Reus Promoció i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa treballaran alhora per potenciar la capacitat de projecció de la Setmana Santa reusenca, més enllà del motiu religiós. La regidora Caelles ha destacat el “valor històric i artístic” d’aquesta festivitat a la ciutat, motiu pel qual es duran a terme diferents accions de promoció. En aquest sentit, el programa d’actes es podrà trobar a les oficines de turisme, segons ha apuntat Caelles, tant al Gaudí Centre com al carrer Sant Joan, com també es podrà descarregar a través del web de Reus Promoció i el de l’Ajuntament. Respecte al programa, la regidora també ha recalcat que s’ha traduït en tres idiomes -català, castellà i anglès-.

  Una festivitat que atreu cada vegada més visitants

  Sembla, però, que el treball conjunt de Reus Promoció i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa dona els seus fruits. Segons el president de l’agrupació, Josep Domene, durant els últims anys s’ha experimentat un increment en el nombre de visitants a la ciutat durant aquesta celebració. Domene ha apuntat que ara hi ha gent en determinats espais on abans no hi havia. Per això, i amb l’objectiu de continuar afavorint la difusió, s’ha duplicat el nombre de quadríptics, que arribaran fins a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. A més, el president de l’agrupació ha destacat com una altra eina de divulgació la “projecció d’imatges al Gaudí Centre”.

  Actes més destacats

  Altres iniciatives destacades per Domene han estat l’edició de punts de llibre amb les imatges dels misteris, una conferència amb motiu del 25è aniversari de la refundació dels Cavallers del Sant Sepulcre, o bé la commemoració del 20è aniversari de l’anada a peu a Riudoms per part dels Armats de la Reial Congregació.

  El Divendres de Dolors, el tradicional pregó de Setmana Santa enguany anirà a càrrec del Prior i Arxiprest de Reus, Mossèn Joan Anton Cedó. Com és tradicional, es tornarà a editar la postal de Setmana Santa, enguany amb la imatge de la Verge de l’Amargura i es realitzaran diversos actes com conferències, ofrenes i celebracions litúrgiques.