S’ensorren dues cases deshabitades al nucli antic de Tortosa

  Una vintena de veïns són desallotjats de forma preventiva

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Habitatge ensorrat al carrer Montcada de Tortosa. Foto: cedida
  Dues cases deshabitades s’han ensorrat aquest diumenge al vespre al nucli antic de Tortosa. Els edificis estan situats als números 33 i 35 del carrer Montcada. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l’avís s’ha produït cinc minuts abans de les vuit del vespre. Com a mesura preventiva, s’han desallotjat 23 veïns de les cases situades al davant i al costat dels immobles esfondrats, que tenien quatre pisos d’alçada. Una persona ha estat reallotjada pels serveis socials, mentre que la resta passaran la nit en domicilis de familiars o amics.
  L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que a les cases afectades no hi vivia ningú perquè hi constava un requeriment de desallotjament. A més, hi havia tanques instal·lades davant els edificis. Segons Roigé, tot sembla indicar que no hi ha víctimes. Ara s’està a l’espera de poder desenrunar el carrer per poder esbrinar els motius de l’esfondrament de dues “cases petites” al carrer Montcada.
  Cal tenir en compte que el succés s’ha produït en ple episodi de pluges intenses derivades de l’ex-huracà ‘Leslie’. Arran de l’esfondrament s’han desallotjat 23 persones de les cases de la vora i del davant. L’alcaldessa de Tortosa ha apuntat que, segons les primeres valoracions dels arquitectes, la resta d’edificis no se n’haurien vist afectats i d’entrada no hi ha risc que es produeixin més esfondraments.
  El succés ha omplert de runa el carrer Montcada en un tram força estret, per la qual cosa la via es mantindrà tallada al trànsit fins que no es pugui sanejar la zona i garantir-ne la seguretat.
  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues unitats del SEM i tres patrulles de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil.