S’elimina el topall de viatges bonificats en transport públic a jubilats i majors de 65 anys

  El ple de desembre aprovarà aquesta modificació, que suposarà ampliar el total de viatges amb preu reduït per a aquest col·lectiu, ara limitats a 250 anuals

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El ple ordinari de desembre a l’Ajuntament de Tortosa, previst per dilluns 3, suposarà l’aprovació inicial de l’Ordenança de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de transport públic urbà. La regulació fixa els preus per poder utilitzar el servei de bus urbà i l’aprovació suposarà introduir una millora pel que fa a les persones jubilades i als majors de 65 anys.

  Fins ara, els usuaris d’aquests col·lectius que tenien una renda inferior a 1,5 de l’IRSC podien viatjar amb bitllets a 0,40 €, i els que la tenien superior a 1,5 IRSC, amb un preu de 0,70 €. En els dos casos, però, tenien una limitació anual de fins a 250 viatges bonificats. Ara, la renovada ordenança suposarà l’eliminació d’aquest topall amb la qual cosa se’n podran beneficiar sense limitacions.

  Ho ha explicat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la compareixença prèvia al ple, en la qual ha estat acompanyada pels portaveus dels grups municipals que donen suport al govern: Emili Lehmann (Partit Demòcrata) i Maria Jesús Vinya (Esquerra Republicana). Roigé ha recordat que anteriorment el govern municipal ja havia rebaixat el preu del bitllet de bus urbà per a aquest col·lectiu –abans fixat en 0,75 €–, moment en què també van introduir la diferenciació en funció de la renda domèstica.

  Al mateix ple també quedarà aprovada l’Ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària dels serveis municipals d’aigua potable i clavegueram, que fixarà la congelació del preu als contribuents.

  La Diputació col·labora en els preparatius dels WSG

  A la mateixa compareixença, Meritxell Roigé ha volgut agrair a la Diputació de Tarragona per haver aprovat una subvenció d’1,1 milions d’euros per fer inversions en equipaments esportius de Tortosa i de Jesús. Segons ha detallat, els recursos es podran dedicar al cost de construcció del Complex Esportiu, que tot i que tenia el finançament “ens permetrà alliberar part d’aquests recursos per invertir-los en altres actuacions”, ha dit l’alcaldessa. D’altra banda, els recursos també aniran destinats a la construcció del pavelló esportiu que s’està aixecant a l’EMD de Jesús.

  En els dos casos, instal·lacions que han d’acollir diverses de les competicions dels World Sports Games, que Tortosa i les Terres de l’Ebre acolliran al juliol. “Vam demanar el suport de la Diputació de Tarragona perquè aquests jocs són un esdeveniment de ciutat, però també ho són de país”, ha afegit Roigé, “per la qual cosa agraïm molt l’arribada d’aquests recursos”.