S’aprova una proposició que demana la gratuïtat de l’AP-7 entre Ulldecona i l’Hospitalet de l’Infant

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés de Diputats va aprovar aquest dimecres una proposició no de llei, presentada per ERC i transaccionada amb el grup socialista, que insta el govern espanyol a fer gratuïta l’AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). La proposta reclama establer una bonificació del 100% als peatges de l’AP-7 per a tots els vehicles que tinguessin entrada i sortida durant el mateix trajecte de viatge per qualsevol dels peatges ubicats entre Ulldecona/Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant. La proposició va comptar amb 18 vots a favor, tres abstencions de C’s, i els vots en contra del PP (14). El diputat republicà Joan Olòriz, que la va defensar, ha assegurat que és “la millor mesura i més immediata per aturar la sinistralitat a l’N-340 fins que no s’hagi construït el tram d’autovia A-7 o finalitzi la concessió de l’AP-7 l’any 2019”.

    Els defensors de la proposició no de llei van recordar que les Terres de l’Ebre no disposen d’una via ràpida gratuïta alternativa a l’N-340 perquè no han completat la finalització de l’autovia A-7. “Correspon a l’Estat pagar el 100% de la bonificació dels peatges d’aquest tram. Fins ara, no han tingut cap problema per rescatar amb milers de milions les nou autopistes radials de Madrid o per indemnitzar a la concessionària de l’autopista per la reducció del trànsit”, afegeix el diputat republicà.

    La proposició aprovada també demana una partida per fer obres de millora a la carretera N-340 i l’aplicació de pintura rugosa al canal de separació dels dos sentits de la carretera.