Sant Jordi omple d’activitat cultural el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

  Propostes literàries, musicals i de creació artística configuren l’oferta cultural rica i variada que els centres educatius de la Diputació de Tarragona posen a disposició de la ciutadania aquest Sant Jordi 2017.

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Els centres educatius de Tarragona, Reus i Tortosa de la Diputació de Tarragona ofereixen aquests dies, en el marc de Sant Jordi 2017, un ampli programa d’actes culturals: propostes literàries, musicals i de creació artística configuraran l’oferta cultural rica i variada a disposició de la ciutadania.

  Centres educatius de la Diputació a Tarragona

  L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona participa en el projecte artístic Efímera. Art al Carrer  en què art i llibres es combinen amb una proposta singular que arriba als carrers de  Vila-seca. La iniciativa pretén apropar l’art a la ciutadania i donar una nova vida i un nou ús a qualsevol tipus de llibre com ara enciclopèdies, llibres de text, llibres de butxaca, llibres infantils i, en general qualsevol format de llibre obsolet i en desús. Els alumnes d’aquest centre crearan escultures efímeres, construïdes amb prop de 20.000 exemplars.  Les creacions es començaran a construir el proper dijous, dia 20, i es podran visitar fins el dilluns 24 d’abril.

  Alumnes de vent fusta i vent metall de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona participen al conte musical per a nens i nenes El rei del Vent que  es representarà  el dia 21 d’abril, les 18.30 h, a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona. Es tracta d’un acte en el marc de la Revetlla familiar de Sant Jordi 2017, amb entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala.

  A més, el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona acollirà aquest dissabte, 22 d’abril, a les 19.30 hores, l’espectacle musical i literari del Trio Epítet. Organitzat per l’Escola de Lletres de Tarragona i l’APELLC, s’oferiran un seguit de poemes musicats dels noms més destacats de la poesia catalana de tots els temps. Es tracta d’un viatge poètico-musical que estarà obert a tot al públic alhall del Conservatori

  El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de Tarragona organitza aquest divendres, 21 d’abril, una exhibició de les composicions musicals de rap poètic elaborat per  alumnes i la representació de la Llegenda de Sant Jordi. A més, aquesta setmana alumnes de tota l’escola realitzaran activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi: mercadet a la recepció de l’escola, venda de punts de llibre per col·laborar amb la fundació Save the Children i la decoració de passadissos i entrades del centre escolar amb motius de Sant Jordi, entre d’altres.

  Centres educatius de la Diputació a Reus

  L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus serà present, també, al projecte Efímera. Art al Carrer amb el disseny d’un espai urbà que es podrà veure i transitar al carrer Major de Vila-seca. A més, aquest centre participa en el disseny d’aparadors d’estabilments comercials, tant a Reus com a Tarragona. Alumnes de 2n curs d’Arquitectura desenvoluparan noves aproximacions a un dels mites més inserits en l’ideari col·lectiu de Catalunya. Els seus dissenys transformaran els aparadors de la llibreria La Galatea de Reus, de la Llibreria La Capona de Tarragona i de la botiga El Lloro de Tarragona. Els aparadors es podran contemplar a partir del dia 20 d’abril.

  Pel que fa a activitats musicals, l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, ofereix el dia 26 d’abril, dues audicions en què alumnes de piano del centre interpreten peces relacionades amb poesies d’autors catalans, que ells mateixos han triat. Les composicions poètiques es projectaran durant les seves interpretacions. Les audicions tindran lloc a les 18.00 i les 19.00 hores a l’Auditori Higini Anglès del centre, al carrer Llovera. El centre d’educació musical ja va participar aquest dimarts a la trobada d’autors locals que va tenir lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós, amb interpretacions del Grup de Cambra del Conservatori de la Diputació a Reus.

  El Col·legi Públic d’Educació Especial Alba de Reus instal·la aquest divendres, amb la participació dels alumnes més grans del centre, les parades de venda de llibres i música al pati del centre. També hi haurà de taller de caretes i a la tarda, berenar de Sant Jordi.

  Centres educatius de la Diputació a Tortosa

  Organitzat per l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, divendres 21 d’abril, en el marc de les activitats Lectura, Llengua i Art Sant Jordi 2017, tindrà lloc el Taller d’iniciació al dibuix de còmic. Amb una durada de 90 minuts, l’activitat començarà a les 17.00 hores, amb dos grups d’edats: un de fins a 10 anys i un altre de nens i nenes a partir de 10 anys. Cal fer inscripció prèvia per correu electrònic o telefònicament a:  eadtortosa@diptal.cat o Tel. 977 444 136.

  Finalment, el Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi a Jesús, Tortosa, traslladarà la celebració de Sant Jordi al dia 27 d’abril, amb competicions, jocs per equips i tallers. La jornada de celebració seguirà amb un dinar de celebració i balls populars.