Roger Torrent: “Cap independentista prefereix ser el 48% en lloc del 60%”

    El president del Parlament alerta que si Sánchez opta per "no resoldre el conflicte" amb Catalunya, l'acabarà "enquistant"

    El president del Parlament, Roger Torrent, fa una crida a les forces sobiranistes perquè centrin el seus esforços “a ser més” perquè “cap independentista prefereix ser el 48% en lloc del 60%”. En una entrevista que avança aquest dissabte ‘El Periódico’ al seu web, i preguntat sobre si creu que l’actual president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, té suficient força i legitimitat per tancar un pacte sobre Catalunya amb només 84 diputats al Congrés, Torrent indica que Sánchez ha de decidir si veu més important “aconseguir 5 o 10 escons més” o bé “resoldre el conflicte a Catalunya”. “Si decideix no resoldre el conflicte, l’enquistarà”, avisa el president de la Cambra catalana. “Si s’asseu a dialogar, està reforçant la democràcia”, afegeix. “Més enllà de l’aritmètica parlamentària, qui és ara a la Moncloa és Sánchez. I ha de decidir si vol ser Rajoy o Cameron”, ha raonat sobre la possibilitat de fer un referèndum i recordant el que va permetre el llavors primer ministre britànic al setembre del 2018 en el que un 55,35% dels escocesos van escollir no independitzar-se del Regne Unit.
    Roger Torrent apunta en un altre fragment de l’entrevista a ‘El Periódico’ que en el pròxim debat de política general del 2 d’octubre es definirà “l’agenda política” dels pròxims mesos. “I un dels objectius que hem de fixar-nos és ser més i més determinats”, ha assenyalat. “No crec que cap independentista prefereixi ser el 48% en lloc del 60%”, assegura.

    Sobre el seu partit, apunta que des d’ERC “no aspirem a ser els més independentistes”, sinó “aconseguir que hi hagi més independentistes”. “Les nostres decisions no són a curt termini ni fruit del tacticisime, sinó estratègiques, precisament per aconseguir un augment de la base”, ha puntualitzat

    “Hem de ser capaços de pensar estratègicament. Sortir de la zona de confort”, indica en un altre moment de la conversa Roger Torrent sobre els recels que alguns sectors tenen del PDeCAT i d’ERC per, diuen, estar més pendents de les conteses electorals. “De res serveix tancar-se en un nucli molt concret i competir entre nosaltres per aquest espai”, ha declarat. “El que s’ha de fer és seduir a més gent”, insisteix.