Ricomà, satisfet amb la creació de la Comissió d’estudi sobre la seguretat a les químiques

    L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es mostra “molt satisfet” perquè per unanimitat de tots els partits amb representació al Parlament es crearà la Comissió d’estudi sobre la seguretat a les empreses químiques. Així ho ha manifestat només sortir del Ple del Parlament de Catalunya.

    Tots els grups parlamentaris han donat el seu suport “per arribar fins al final” d’un accident que va provocar la mort de 3 persones i 7 més van quedar ferides. “Volem que es revisin els protocols i volem que la gestió de les emergències retorni al territori. El Plaseqta ha de tornar perquè ningú millor que la gent del territori per gestionar accidents d’aquest tipus”.

    L’alcalde Ricomà ha afegit que de la Comissió “n’espero claredat perquè és clau perquè no torni a passar. Necessitem retornar la confiança a la població en una indústria química que és necessària”. L’alcalde de Tarragona ha tornat a demanar mecanismes per informar a la població “adequats al segle XXI i no del segle passat”. “Necessitem actuacions ràpides i transparents”, ha conclòs.

    Prèviament a la votació al Ple de la creació de la comissió, l’alcalde s’ha reunit amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. I, en acabar, la sessió plenària ho ha fet amb el president del Parlament, Roger Torrent.