Reus revalida la certificació de transparència i qualitat del Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Montserrat Flores recull el Segell Infoparticipa 2021Imatge cedida per l'Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Reus ha revalidat la certificació a la transparència i a la qualitat de la comunicació pública local, i enguany ha tornat a obtenir el reconeixement del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Ajuntament ha revalidat el segell amb un 100% de compliment dels 52 indicadors avaluats.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha recollit el reconeixement aquest dilluns, 10 de maig, en un acte que ha tingut lloca a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquesta edició, l’avaluació ha tornat a pivotar sobre 52 indicadors, a diferència de l’edició anterior que només se’n va avaluar 48. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques:

  • Qui són els representants polítics
  • Com gestionen els recursos col·lectius
  • Com gestionen els recursos econòmics
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Tot i que els ajuntaments de més de 50.000 habitants han de validar el 95% dels indicadors avaluats, l’Ajuntament de Reus els ha validat tots, els 52 indicadors i per tant obté el Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment.

Les avaluacions es van realitzar des de finals de gener de 2021 fins el 1 d’abril de 2021.

Ja són 8 les edicions del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Actualment aquest projecte es gestiona des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio, i segueix la iniciativa que el Laboratori va encetar l’any 2012, publicant els resultats fruit d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l’objectiu de promoure’n la seva millora.