Reus rep als infants sahrauís que participen al projecte Vacances en Pau

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Reus, a través de la la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, ha organitzat, aquest dijous 5 de juliol al Casal de les Dones, un acte de benvinguda als nens i nenes sahrauís i a les famílies d’acollida de Reus que aquest estiu participen del projecte Vacances en Pau.

  Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, afirma que “la ciutat de Reus està vinculada des de fa dècades a aquest projecte solidari a través de les famílies i del suport de l’Ajuntament. Durant la seva estada, els nens i nenes gaudeixen d’una vida en pau, lluny de la dura situació als campaments del desert. Les famílies acollidores els proporcionen atenció mèdica, i s’acaben formant llaços de solidaritat entre les famílies, persones properes i el poble sahrauí”.

  Dos infants, provinents dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, passaran els dos mesos de l’estiu a en famíles d’acollida de Reus. Van arribar el 27 de juny, i marxaran el 2 de setembre.

  L’Ajuntament de Reus col·labora amb el projecte Vacances en Pau, que coordina l’Associació Hammada i la Delegació del Front Polisario a Catalunya. L’entitat Hammada forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. El suport de l’Ajuntament es vehicula a través de la convocatòria anual de subvencions de solidaritat i cooperació al desenvolupament.

  A través d’aquesta iniciativa famílies de diferents municipis de Catalunya acullen infants d’entre 9 i 12 anys. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.