Reus prepara la campanya de Nadal amb moltes novetats

  La campanya durarà 39 dies i es durà a terme en diversos punts de la ciutat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'alcalde Carles Pellicer, la consellera Montse Caelles i membres de les entitats comercials. Maria Comabella.

  Sota el lema “Reus és Nadal”, la capital del Baix Camp posarà en marxa el proper 29 de novembre la campanya per aquestes festes. Enguany presentarà un programa molt intens, amb diversos espectacles i moltes novetats.

  La campanya començarà el dia 28 amb La Gran Nadala, la tradicional cantada de l’alumnat de les escoles reusenques. L’acte està impulsat per Canal Reus TV i compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament. El dia 29  a la Plaça de Mercadal tindrà lloc l’acte inaugural, amb un espectacle de circ i que culminarà amb l’encesa de llums.

  El programa d’actes ofereix activitats en diversos punts de la ciutat, per tal de dotar Reus d’un ambient festiu i nadalenc. La Plaça Mercadal, Prim, Llibertat i Evarist Fàbregas i els Mercats de Reus seran els principals escenaris de la campanya. Durant els dissabtes del 7 al 28 de desembre, es duran a terme diversos espectacles itinerats pel centre: Kaos Corral (el dia 7), Zeppelin (el 14), Hathi (el 21) i La llebre i la tortuga (el 28). A més, s’han creat dos personatges dinamitzadors, que acompanyaran aquests espectacles amb un vehicle màgic i on repartiran el programa i informaran de les activitats.

  Entre les novetats hi ha la peatonalització del Raval de Santa Anna, que durant gairebé tres mesos serà només per als vianants. Si aquest projecte funciona, s’estudiarà aplicar-ho permanentment en un futur. També s’incorporarà un ós gegant a la Plaça de Llibertat, present fins al 6 de gener i que interactua amb el públic. A la de Mercadal hi haurà el tradicional mercadet i l’arbre de Nadal, de 14 metres d’alçada, mentre que a Evarist Fàbregas se situarà el mercat d’artesania. Al Gaudí Centre s’habilitarà una ludoteca per a infants de 4 a 10 anys, dels dies 27 al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener, en horari de matí i tarda.

  Per últim, es mantindran els elements tradicionals del Nadal, com la zona lúdica i d’atraccions, la pista de gel o la fira infantil. Pel que fa al Cap d’Any, a Plaça Mercadal tindrà lloc el “Hola 2020!”, de les 23:30h a la 1:30h  i on se celebrarà l’entrada al nou any amb els Dj’s Florida i Hermoso.

  L’objectiu de la campanya, ideada per l’Ajuntament a través de l’Agència Reus Promoció i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat i el patrocini de Teixidó Òptiques, és contribuir a la consolidació de Reus com a centre cultural i cultural de referència, tal com ha assenyalat l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.