Reus licita la compra de nous vehicles per renovar la flota de la Guàrdia Urbana

Tots els vehicles subministrats hauran de comptar amb el corresponent equipament i distintius policials

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Guardia Urbana Reus.

L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte de compra de nous vehicles de la Guàrdia Urbana, amb l’objectiu de renovar la flota actual i millorar els serveis que el cos de seguretat presta a la ciutadania, especialment els de proximitat i de dispositius especials.

L’adquisició de nous vehicles també ha de suposar millores ambientals, tant per la pròpia renovació de vehicles envellits, que suposen una important despesa en reparacions i manteniment, com per la tecnologia d’alguns dels vehicles: híbrids en el cas dels cotxes patrulla i elèctriques en el cas de dues motocicletes.

El contracte surt a licitació per un import total de 196.378,69 euros (IVA inclòs), tot i que es divideix en quatre lots, segons la tipologia de vehicles:

  • Dos vehicles patrulla amb kit de detinguts.
  • Una furgoneta per al transport de persones.
  • Tres motocicletes tipus trail.
  • Dues motocicletes elèctriques.

L’antiguitat i el quilometratge de l’actual flota de vehicles patrulla i motocicletes de la Guàrdia Urbana en recomana la seva renovació gradual donat els costos de reparació i manteniment. Algun dels vehicles porta més de 300.000km de rodatge.

Igualment, l’adquisició de dos motocicletes elèctriques, destinades tant al servei de proximitat com als serveis d’entrega de citacions, trasllat de documentació, etc, ha de permetre reduir l’impacte ambiental de la flota de vehicles policials.

Finalment, la compra de la furgoneta per al transport d’agents es considera necessari per portar a terme dispositius o serveis especials, donat el mal estat de conservació del vehicle de què la Guàrdia Urbana disposa actualment.

Tots els vehicles subministrats hauran de comptar amb el corresponent equipament i distintius policials. D’acord al ple de condicions de la licitació, els nous vehicles s’hauran de lliurar un màxim de 100 dies després de la signatura del contracte.