Reus inverteix 2,3 MEUR en la millora de la via pública

    Les obres es duran a terme durant tot l'estiu i es centren en diversos carrers de la ciutat

    Aquest estiu, Reus ha posat en marxa un conjunt d’obres per diferents barris de la ciutat amb l’objectiu de millorar i posar al dia la via pública amb un valor de 2,3 MEUR. Les intervencions es centren en la millora de paviments, vials i places; el manteniment i la construcció de noves voreres; la plantació de nova jardineria; i el manteniment de l’enllumenat públic, entre altres accions. “La nostra prioritat és tenir la ciutat en condicions amb una via pública adequada”, ha assegurat Carles Pellicer, alcalde de Reus.

    Ara mateix, s’està duent a terme la remodelació del carrer de la Victòria i els trams dels carrers Verge Maria i Joan Martell per un import de 182.000 euros. També la reforma dels carrers dels barris Soli Vista i Immaculada per un import de gairebé de 640.000 euros amb l’objectiu “d’actualitzar el barri”, ha declarat Pellicer. La reparació del paviment als carrers del Nucli Antic ja ha començat també per un import de 48.500 euros en diferents localitzacions com la plaça del Mercadal, el carrer Barreres o la plaça de la Farinera.

    Altres millores és la reposició d’asfalt en diversos carrers per 291.000 euros; la construcció de la nova rotonda de la plaça de Villaroel per un import de gairebé 54.000 euros; la substitució de llums de vapor de mercuri per models més ecològics per 405.000 euros i 241.000 euros; l’arranjament de voreres de diferents carrers per 140.000 euros; la millora de la jardineria en diferents indrets de la ciutat per 94.000 euros; el manteniment de l’enllumenat públic per 196.000 euros; i l’arranjament i millora de les fonts ornamentals per millorar la salubritat i evitar-ne la presència d’ocells per 36.000 euros.

    L’alcalde ha aprofitat per assegurar que si aquestes obres es realitzen, és degut “a la recuperació econòmica i financera de l’Ajuntament, després de molt d’esforç” i ha afegit que aquestes obres són “la demanda de la ciutadania en necessitats reals i concretes de manteniment d’una ciutat gran com Reus”. El gruix de les actuacions formen part del pla d’actuacions del 2017 i l’Ajuntament ja està treballant en la tramitació adjudicativa del Pla d’Inversions del 2018. Entre els dos plans, en breu s’iniciaran noves actuacions de millorar com la d’un tram del carrer Balmes  o la intervenció en el conjunt de la plaça de la Sang.