Reus inicia les obres de rehabilitació de les cobertes del Mas Sabater

  L’actuació té per objecte assegurar el correcte manteniment de l’immoble

  L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de rehabilitació de les cobertes del Mas Sabater, l’edifici de titularitat municipal cedit a la Fundació d’Esclerosi Múliple com a seu de l’hospital de dia. L’actuació té per objecte assegurar el correcte manteniment de l’immoble, i contribueix a l’aposta municipal per la conservació i utilització dels masos antics amb valor patrimonial i històric. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 33.954,60 euros i les realitza l’empresa Constructora Samerval S.L.

  De cara a assegurar el manteniment del conjunt de l’edifici, l’actuació que es porta a terme millorarà del sistema de cobertes, incidint en els següents aspectes: Dotació d’un acabat de protecció al conjunt de cobertes planes (al terrat superior, al terrat sobre la cuina, la coberta de la bugaderia i les cobertes de l’àmbit de l’ascensor); la reparació del bimbell actual de rajola ceràmica al terrat de la façana sud; i la reparació de les claraboies.

  L’Ajuntament va encarregar la memòria valorada per la rehabilitació de les cobertes als arquitectes Joan Carles Gavaldà i Jordi Juan Romera.

  Edifici catalogat
  L’edifici del Mas Sabater està catalogat en el Pla especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic històric, artístic i natural de Reus. L’any 2001 va obrir les portes com a hospital de dia Mas Sabater de la Fundació Esclerosi Múltiple. Des d’aleshores, Mas Sabater s’ha convertit en centre neurorehabilitador de referència del Camp de Tarragona.