Reus inicia les obres de rehabilitació de les cobertes del Mas Sabater

  L’actuació té per objecte assegurar el correcte manteniment de l’immoble

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de rehabilitació de les cobertes del Mas Sabater, l’edifici de titularitat municipal cedit a la Fundació d’Esclerosi Múliple com a seu de l’hospital de dia. L’actuació té per objecte assegurar el correcte manteniment de l’immoble, i contribueix a l’aposta municipal per la conservació i utilització dels masos antics amb valor patrimonial i històric. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 33.954,60 euros i les realitza l’empresa Constructora Samerval S.L.

  De cara a assegurar el manteniment del conjunt de l’edifici, l’actuació que es porta a terme millorarà del sistema de cobertes, incidint en els següents aspectes: Dotació d’un acabat de protecció al conjunt de cobertes planes (al terrat superior, al terrat sobre la cuina, la coberta de la bugaderia i les cobertes de l’àmbit de l’ascensor); la reparació del bimbell actual de rajola ceràmica al terrat de la façana sud; i la reparació de les claraboies.

  L’Ajuntament va encarregar la memòria valorada per la rehabilitació de les cobertes als arquitectes Joan Carles Gavaldà i Jordi Juan Romera.

  Edifici catalogat
  L’edifici del Mas Sabater està catalogat en el Pla especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic històric, artístic i natural de Reus. L’any 2001 va obrir les portes com a hospital de dia Mas Sabater de la Fundació Esclerosi Múltiple. Des d’aleshores, Mas Sabater s’ha convertit en centre neurorehabilitador de referència del Camp de Tarragona.