Reus es tenyeix de vermell pel Dia Mundial de la Sida

  L’objectiu de la campanya és conscienciar a la població sobre aquesta malaltia

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L'estàtua del General Prim embolicada de vermell. Foto: Cedida.

  La ciutat de Reus s’afegeix a les commemoracions del Dia Mundial de la Sida (1 de desembre) amb l’organització de diverses activitats que tenen l’objectiu de conscienciar sobre aquesta malaltia que es realitzaran durant tota la setmana i fins al 2 de desembre.

  Sota el lema “Ni estigma ni discriminació” la Regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus continua amb el seu compromís de fomentar major conscienciació en relació al VIH/SIDA i fer-ho extensiu a les infeccions de transmissió sexual i hepatitis.

  Entre les diverses accions realitzades durant l’any passat, es van repartir més de 6.300 xeringues en 19 farmàcies, més de 420 alumnes van participar al taller de prevenció d’ITS, i més de 660 van assistir a l’exposició “Marxa dels tòpics” sobre l’alcohol, el sexe i l’ús del preservatiu i l’obra de teatre “Que sí, vida!”, sobre la prevenció de la SIDA. Pel que fa als casos, en el que portem d’any se n’han detectat 22 de nous per infecció del VIH en l’àrea d’influència de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

  Les activitats
  El conjunt d’activitats previstes a la ciutat són les següents:

  – Fins a aquest dijous 28 de novembre, acció visual “Reus en vermell”, que tenyirà d’aquest color diversos punts de la ciutat com l’escultura de la Plaça Joan Rebull, la Plaça Prim, la Dona Treballadora o la paret del Mas Carandell. D’aquesta manera, que compren embolicar escultures de vermell i pintar murals urbans o en parets d’instituts, s’ofereix una imatge de ciutat conscient, transformadora i actual. Tothom que ho desitgi podrà fer-se selfies i fotografies per penjar-les a les xarxes socials amb comentaris i lemes entorn a la SIDA i les ITS amb l’etiqueta #ITSLaCampanya.

  – Divendres 29 de novembre: representació de “Que sí, vida!” pels instituts de 3r d’ESO de Reus al teatre de l’Institut Baix Camp.

  – Diumenge 1 de desembre: a les 12:00 h a la Plaça Prim es farà la lectura del manifest 2019 i parlaments de la comissió (CoRe). Es realitzarà una classe de zumba solidària per la SIDA i les ITS a càrrec de les monitores de Fitness One. També hi haurà l’actuació de Down Revolution.

  – Durant tot el dia 1 de desembre la comissió per les ITS i la SIDA de Reus (CoRe), repartirà el díptic informatiu anual de la situació de les ITS al territori. La comissió té com a punt de partida el Pla de Salut de Reus i les directrius del Programa de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les hepatitis víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya 2016-2020, per poder aplicar-lo al municipi de Reus.

  – Dilluns 2 de desembre: prova ràpida del VIH de manera gratuïta a les farmàcies o a l’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). El mateix dia es tornarà a representar l’obra “Que sí, vida!” pels instituts de 3r d’ESO de Reus al teatre de l’Institut Baix Camp.

  Els alumnes que assisteixin a l’obra de teatre “Que sí, vida!” rebran tallers de suport sobre sexualitat i ITS a l’aula. Els joves també podran jugar i respondre les preguntes sobre les ITS, SIDA i sexualitat a l’EPI – Punt Jove.

  Des de la Regidoria de Salut i Ciutadania hi ha voluntat i compromís per disminuir els problemes relacionats amb les infeccions de transmissió sexual, el VIH/SIDA i l’hepatitis, i a més es vol agrair la tasca de la nova Comissió en aquest treball conjunt, multidisciplinari i amb alta capacitació professional i convidar a tothom a sumar-se als esforços de conscienciació i a la participació d’aquest treball conjunt.