Reus engega el pla de seguretat de Nadal: reforç de patrulles i més proximitat

  La Guàrdia Urbana inicia el pla especial de seguretat de Nadal amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments programats per aquests dies. El cos municipal de seguretat es coordinarà amb la resta de policies per sumar esforços i augmentar els efectius destinats a garantir la seguretat. El dispositiu finalitzarà el 13 de gener de 2019, i s’adapta als festius d’obertura de comerços: 6, 8, 16 i 23 de desembre de 2018, i el 13 de gener de 2018.

  La presència policial es veurà intensificada a través del patrullatge a peu per prevenir fets delictius com petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades. L’objectiu és reforçar la seguretat mitjançant la policia de proximitat, per tal de dissuadir i prevenir la comissió d’actes delictius en llocs molt concorreguts.

  Els cossos de policia continuaran realitzant les seves tasques de seguretat a la resta de la ciutat, com ara, el control del trànsit de vehicles, l’atenció al ciutadà, establir controls i dispositius de seguretat ciutadana, l’atenció a les víctimes, etc.

  Per desenvolupar aquest dispositiu, la Guàrdia Urbana reforçarà els efectius amb 4 patrulles al matí i a la tarda, que patrullaran de manera conjunta en els principals eixos comercials de la ciutat mitjançant patrulles de proximitat distribuïdes en quatres sectors, que comptaran amb el suport d’altres patrulles, de paisà i de seguretat ciutadana. El dispositiu també comptarà amb el suport de voluntaris de Protecció Civil, els quals realitzaran tasques assistencials i de col·laboració amb els serveis de policia.

  Les patrulles policials faran visites als establiments comercials per treballar conjuntament amb els comerciants i detectar incidències i per minimitzar l’activitat delictiva.

  El pla de seguretat també s’estén a altres punts d’especial interès policial com grans superfícies comercials, supermercats, polígons, estacions de tren, autobusos, aeroport, carreteres d’entrada i sortida de la ciutat, etc, .

  Adreces i serveis de policia
  A més de les patrulles de proximitat, es recorda que en cas de necessitar un servei de policia, la ciutadania podrà ser atesa a les diverses comissaries; la del Cos de Mossos d’Esquadra a l’Av. Falset, o bé trucant al 112; i la de la Guàrdia Urbana a la Av. Marià Fortuny 27 o bé trucant al 977010092 i en cas d’urgència al 092.

  Comissaries externes de proximitat
  Per millorar la proximitat policial, la Guàrdia Urbana també posa a disposició les Comissaries Externes de Proximitat; i en especial les que estan ubicades a l’Estació d’autobusos i la de l’Antic Hospital del Cr. Sant Joan, destinades a l’atenció al ciutadà i de recollida de denúncies. Aquestes oficines són un punt de contacte amb la ciutadania i estan destinades a atendre qualsevol qüestió relacionada amb la seguretat, però també per tractar altres temes com el civisme, la convivència, desperfectes en el mobiliari urbà o als carrers, resoldre dubtes o atendre altre tipus d’inquietuds veïnals.

  Cap d’Any i Cavalcada de Reis
  Pel que fa a les celebracions de la nit de Cap d’Any, s’intensificaran els dispositius policials a l’entorn de les zones d’oci nocturn que aquella nit ampliaran els horaris de tancament al públic amb l’objectiu de prevenir qualsevol incidència derivada de possibles baralles o problemes d’ordre públic, així com de garantir la convivència en l’espai públic. També s’establiran controls de trànsit.

  Durant la Cavalcada de Reis s’implementaran dispositius específics, atès la gran afluència de persones que es concentraran.