Reus elabora un pla per definir els mecanismes de prevenció i gestió de risc davant noves pandèmies

L’Ajuntament de Reus engega un Pla de Prevenció, un document per a la millora dels mecanismes de prevenció i gestió del risc davant de noves possibles pandèmies a la ciutat. Així ho han presentat aquest dimecres l’alcalde, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, que han remarcat que la voluntat és tenir la ciutat a punt davant de po ssibles adversitats com la que va sorprendre el mes de març l’inici de la pandèmia del COVID-19.

L’alcalde de Reus ha explicat que “la novetat de la situació i la gravetat de la mateixa no ens han permès dotar-nos de l’espai i el temps necessaris per prendre decisions amb el màxim de seguretat”. Amb aquest pla es vol que s’aglutinin, després d’una anàlisi i un treball conjunt i exhaustiu, tot un seguit d’accions i de mecanismes de prevenció a tenir presents davant d’un possible rebrot. A més, el pla farà un recull de les accions dutes a terme fins ara, les avaluarà i remarcarà les mancances detectades i les millores necessàries.

La voluntat és que el pla prengui forma a principi de la pròxima tardor, tot i que ja fa setmanes que ha començat i ja es té en compte en la gestió del dia a dia actual. La vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, ha explicat que “avui presentem aquest pla que recollirà tot un seguit d’accions en matèria, sobretot de salut, seguretat, serveis socials i la resta de departaments i serveis que també han vist afectada la seva activitat”.

El pla de treball consistirà en tot un seguit de sessions algunes de les quals s’ampliaran en altres sectors de la ciutat, que a més podran aportar les seves consideracions amb el seu coneixement, així com les possibles millores a aplicar de cara a un futur immediat.

El regidor de Salut i Ciutadania, per la seva banda, ha matisat que “el treball es recollirà en tot un seguit de línies d’actuació que es desenvoluparan en diversos àmbits; en models i protocols d’intervenció, i finalment, en mecanismes de coordinació”.

El Document per a la millora dels mecanismes de prevenció i la gestió del risc davant de noves pandèmies a la ciutat de Reus es desenvolupa en diverses sessions que abordaran tot un seguit d’apartats i que comptaran amb la participació de diferents agents, des de treballadors municipals de diferents departaments per tal de debatre i reflexionar sobre com el model de ciutat ha de transformar-se per adaptar-se a situacions futures que puguin sorprendre novament, a membres del Comitè d’Emergències Municipals o també altres persones a títol individual en representació de sectors com l’econòmic, el comercial, el cultural i el social, entre d’altres.