Reus consolida la campanya de Nadal com un referent a Catalunya

  Enguany, la línia argumental que engloba totes les activitats de la campanya de Nadal és «El Temps»

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Reus escalfa motors per arrencar la seva campanya de Nadal aquest divendres, 24 de novembre. Enguany, la campanya s’enfoca en dues idees claus: “la tematització de carrers i places de la ciutat, amb una clara línia argumental”, segons ha explicat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i “un posicionament de continuïtat de la campanya per arribar a un públic potencial resident a una distància d’una hora en cotxe, aproximadament”. Pellicer ha fet referència a la Campanya de Nadal de la ciutat com un referent a Catalunya i ha destacat la importància de què “ho continuï sent”. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha apuntat que enguany s’ha primat un projecte més cultural, ja que “la capitalitat ha fet que Reus agafi una gran embranzida” en aquest àmbit.

  Com a fil argumental, enguany Reus ha escollit «El Temps», el qual es desenvoluparà a partir de l’espectacle inaugural «Atrapa-temps», que tindrà lloc a la plaça Mercadal, aquest divendres, 24 de novembre, a les 18:30h, i que finalitzarà amb l’encesa dels llums de Nadal i el magnífic carilló de la Companyia La Tal. En total, es recrearan 9 àmbits temàtics, dels quals 6 tenen un emplaçament concret i 3 agrupen espectacles i activitats disgregades. En el primer grup s’emmarquen «La màgia del gel», «Temps d’espectacle», «Mercat de Nadal i arbre de Nadal», «Nadal artesà», «Nadal al Gaudí Centre» i «Hola 2018». D’altra banda, el segon grup acull «Passejant pel Nadal», «Reis Reus» i «El Nadal més tradicional».

  Les places Mercadal i Prim acolliran l’àmbit temàtic de «Temps d’espectacle», amb les funcions «Atrapa-temps», «Miraballs», «Far», «Boom», «Inconfundibles» i «The incredible box», que es recrearan entre el 24 de novembre i el 30 de desembre. D’altra banda, com a novetat, Reus Promoció ha organitzat «Nadal al Gaudí Centre», un servei de ludoteca al Gaudí Centre, amb tallers i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme, que es desenvoluparan durant els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

  Amb l’objectiu d’arribar al nombre més gran de carrers comercials s’han plantejat dos tipus d’actuacions itinerants per la ciutat, en el marc de l’àmbit temàtic «Passejant pel Nadal». Per una banda, «Perduts pel Nadal» planteja diverses accions de dinamització comercial els dies 6, 8, 9, 15, 16 i 22 de desembre i el 3 i 7 de gener. D’altra banda, hi haurà cercaviles itinerants, com «Olla de grills», «Un Nadal a mida», «Homes de pedra», «El petit Lilo», entre l’1 de desembre i el 4 de gener.

  Activitats tradicionals de la Campanya de Nadal

  «La màgia del gel» és l’àmbit temàtic que inclou la pista de gel a la plaça Llibertat, del 24 de novembre al 7 de gener, i on s’inclourà, com a novetat, una Campana Gegant Il•luminada perquè els visitants es facin fotografies i les comparteixin a la xarxa, segons ha explicat Caelles, qui ha afegit que d’aquesta manera s’afavorirà la projecció de la ciutat. L’Arbre de Nadal Il•luminat i el Mercat de Nadal s’inclouen a «Mercat de Nadal i arbre de Nadal», que s’ubica a la plaça Mercadal. Altres de les activitats tradicionals són les campanades de Cap d’Any, amb «Hola 2018!»; «Nadal artesà», amb el Mercat d’artesania, a la plaça d’Evarist Fàbregas; i «Reis Reus», que acull l’arribada dels patges reials, el 29 de desembre, com també la cavalcada dels Reis Mags de l’Orient.

  Activitats de les entitats comercials

  Com els darrers anys, les entitats comercials de Reus se sumen a la campanya de Nadal. Ilde Vidal, president dels paradistes del Mercat Central de Reus, ha destacat que hi haurà 16.500 euros en xecs de compra, 200 pernils, 100 lots de Nadal, 5.000 bosses de compra reutilitzables, 3 televisors i 5 lots d’estris de cuina, als Mercats de Reus. Al Passeig Comercial El Pallol hi haurà un pessebre gegant durant desembre i gener. Finalment, en el cas del Tomb de Reus, s’oferirà un passeig en tartana tirada per cavalls.