Reus celebra el Dia Internacional contra la discriminiació per orientació sexual

  La capital del Baix Camp presenta el primer Punt d'Atenció a la Diversitat Sexual de Catalunya

  L’alcalde Carles Pellicer i altres membres del consistori han acompanyat aquest dimecres al matí una representació del col·lectiu gai, lesbià, bisexual i transsexual del Camp de Tarragona durant l’acte de col·locació de la bandera de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament de Reus. Aquest és un dels actes que s’organitzen aquesta setmana a Reus coincidint amb el fet que el 17 de maig es commemora arreu del món el Dia Internacional contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere. Aquest vespre a partir de les 20:00 h es realitza una concentració a la plaça del Mercadal amb la lectura d’un manifest a càrrec del cantautor Fito Luri.

  Primer Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual de Catalunya
  Aquest dimarts a la tarda s’ha presentat a Reus el primer Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual de Catalunya sorgit del desenvolupament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que preveu la creació d’aquestes oficines arreu del territori.

  La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència Montserrat Flores i la directora general d’Igualtat de la Generalitat Mireia Mata han signat aquest dimarts un acord per a la creació del nou Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual (PADS), ubicat al Casal de les Dones. Aquest nou servei donarà informació i assessorarà entitats i ciutadania en referència als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI).

  Tal i com han recordat Montserrat Flores i Mireia Mata aquest nou servei té com a objectius principals oferir un servei d’atenció de proximitat a les persones LGBTI i aquelles que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere; donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI tot fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i les seves necessitats; facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials per agilitar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos; sensibilitzar la població del municipi de l’existència de persones LGBTI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei; donar a conèixer aquest servei a les persones LGBTI i a les persones que ho necessitin; donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits i oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments del territori.

  La creació d’aquest punt d’atenció és fruit d’allò que disposa la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquest marc legislatiu estableix la coordinació entre Generalitat i ens locals per garantir accions que promoguin el respecte i la promoció dels drets de les persones LGTBI i en concret proposa la creació de serveis d’atenció integral arreu del territori que tingui aquesta finalitat.

  El nou PADS oferirà servei presencial cada dimecres de 9:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:30 h al Casal de les Dones (plaça de la Patacada, 9).