Reus celebra el Dia Internacional de la Dansa

    L'acte es celebrarà aquest dissabte 28 d'abril al Teatre Fortuny

    La tradicional Gala de Dansa que es farà aquest dissabte 28 d’abril al Teatre Fortuny amb motiu del Dia Internacional de la Dansa es dedicarà enguany a Marius Petipa (1818-1910), ballarí i coreògraf, del qual se celebra enguany 200 anys del seu naixement.

    La Gala, que començarà a les 21:00 h, és organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal Reus Cultura, i el patrocini de l’empresa @Learcorporation. Hi participaran 300 alumnes de les diferents escoles de dansa de les comarques de Tarragona i interpretaran obres de diferents coreògrafs del territori i també dues coreografies de Marius Petipa, autor de peces tan cèlebres com «El llac dels cignes», «El Trencanous», «La Bella Dorment», o «Don Quixot».

    La commemoració del Dia Internacional de la Dansa començarà a les 12:00 h del migdia, a la plaça del Mercadal, amb un tastet de cultures que conviuen actualment al país. Es farà dansa africana, a càrrec e Cécile Xavier; dansa romanesa, a càrrec de l’Associació sociocultural romana de Tarragona Eminescu; dansa cubana, amb Pere Portuondo, conegut artísticament com Ataca Pelly, i finalment, rumba catalana, amb la col·laboració del cantant i guitarra Xavier Ciurans i, Jordi Salvadó, al «cajón».

    També es llegirà un manifest que es fa cada any des de el 1892 la Unesco va establir el dia 29 d’abril com a Dia Internacional de la Dansa, un dia escollit per ser el natalici de Jean – Georges Noverre, innovador i estudiós de la dansa, mestre i creador del ballet modern.