Reus aposta per una major sensibilitat vers la transsexualitat

  El ple de l'ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat una moció del PSC per adoptar mesures que evitin conductes transfòbiques

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Reus fa un pas més en la sensibilitat vers la transsexualitat. El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat, aquest dilluns 11 de juny, una moció presentada pel PSC per aplicar mesures de sensibilització envers els nens i nenes transsexuals que evitin conductes transfòbiques i assetjament escolar. Aquesta proposta ha aconseguit que el consens entre tots els grups municipals es faci present al ple, tot i que hi ha hagut diferents puntualitzacions respecte a quina és l’etapa més adient per educar als nens en aquest sentit.

  La moció dels socialistes defensa que “cal que els nens i nenes rebin informació i sensibilització durant les primeres etapes de la vida sobre el respecte a la diferència”. En aquesta línia, la regidora de Cs, Pepa Labrador, ha apuntat que consideren que “en aquestes primeres etapes s’ha de tenir molta cura sobre com es tracten alguns temes”. “El que no ens agradaria és que als nens se’ls donin respostes abans que es facin les preguntes”, ha continuat Labrador, que, a més ha afegit que “és fonamental que tothom que estigui en contacte amb els nens tinguin una formació sobre aquest tema”. Tot i això ha apuntat que des de la seva formació entenen que “el personal que hagi de fer tot això ho farà amb la cura necessària” i, per tant, han donat el seu suport a la moció.

  Des de la CUP, també han considerat que és essencial un reforçament d’aquesta informació i educació en les etapes “dels canvis de l’adolescència”, en paraules de la portaveu Marta Llorens. Els cupaires consideren que en etapes adultes no hi ha encara la suficient sensibilització vers la transsexualitat i, per això, caldria consolidar-ho. “Els nens i nenes transsexuals no es pregunten qui són; simplement són”, ha dit Llorens. Tot i això, la cupaire també ha apuntat que la informació des de la infància juga un paper important en la sensibilització social.

  A favor de la informació des de les primeres etapes de vida

  La regidora socialista, Sandra Guaita, però ha rebatut les paraules de Labrador tot assegurant que “els rols de gènere ens marquen quan naixem”, motiu pel qual és tan important educar des de la sensibilització i en contra de conductes transfòbiques en les primeres etapes dels nens i nenes. La regidora de Participació i Ciutadania, Montserrat Flores, també s’ha mostrat a favor d’aquesta visió, ja que “encara queda molt de camí per fer”. “Si no hi ha normalització i informació, no hi haurà respecte”, ha defensat Flores.

  La moció, que preveu establir mesures per informar sobre la diferència sexual en l’àmbit escolar, també proposa pintar un banc de la ciutat amb els colors de la bandera LGTBI. Montserrat Flores ha assegurat que el banc es pintarà aviat i ha apuntat com una de les localitzacions possibles el Parc Gandhi per la seva relació amb els drets humans, encara que no sigui en aquest aspecte concret.