Rescaten a Cubelles una quinzena de cries d’ànec que havien sortit de la desembocadura del Foix

    Una entitat ecologista es fa càrrec de les aus i en tindrà cura fins que siguin prou grans per alliberar-los a l’espai natural.

    L’entitat ecologista Fauna de Cubelles ha rescatat els darrers dies una quinzena de cries d’ànec collverd que havien sortit de la desembocadura del riu Foix. La meitat de les petites aus les van localitzar a l’interior de la piscina del poliesportiu municipal, on la femella havia dut les cries i les havia introduït dins la poca aigua que ara cobreix el vas. En paral•lel, la Policia Municipal va alertar els ecologistes que una desena d’aneguets havien aparegut en uns jardins propers a l’estació de Renfe. Fauna de Cubelles ha explicat que s’ha responsabilitzat de les bestioles perquè corren risc de ser devorades per gats i rates si ara les lliuren a l’espai natural. L’entitat ecologista, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, tindrà cura d’aquests ànecs fins que tinguin dos mesos i es facin suficientment grans com per auto defensar-se i volar. Serà llavors quan alliberaran els animals a la desembocadura.
    Fauna de Cubelles fa més de deu anys que treballa per la preservació de l’espai natural de la desembocadura del Foix, el qual lamenta que pateix una forta “pressió humana” pels edificis d’habitatges que té molt a la vora. Paradoxalment, però, aquesta convivència entre la fauna i l’home és la que està permetent a les femelles d’ànec collverd trobar alternatives per fer créixer les cries sense el risc que aquestes siguin devorades pels gats i rates que habiten a la zona de la desembocadura.