Repsol arriba a l’equador de l’aturada d’Olefines i Química Derivada

La guia contra el canvi climàtic i la reducció de la petjada ambiental guien les inversions de la parada

Part de l'equip de Repsol durant l'aturada de les unitats.

El Complex Industrial de Repsol ha arribat a l’equador de la parada d’Olefines i Química derivada. L’aturada es va iniciar al gener d’aquest any, i durant cada mes s’han anat parant algunes unitats específiques. L’1 d’octubre es va interrompre l’activitat de les plantes químiques de Butadiè, Poliolefines (PBD i PP) i Olefines (cracker). Estaran tancades durant 54 dies, temps en el qual es duran a terme 498 inspeccions, treballs de manteniment, reparació i neteja. També es renovaran vàlvules i s’inspeccionaran 11 grans màquines. A més, Repsol aprofitarà per dur a terme projectes d’inversió en medi ambient, innovació tecnològica i seguretat.

Precisament, una de les intencions de la companyia és reduir la petjada ambiental, reduir l’impacte de les seves activitats sobre l’entorn i disminuir el nombre d’emissions i soroll, per tal de lluitar contra el canvi climàtic.

Tot aquest gran treball suposa una despesa de 100.000 milions d’euros, la meitat dels quals es destina a les empreses. Es compatarà amb una plantilla addicional de 2315 persones provinents de 80 empreses diferents, a més de les 2.700 habituals. 

L’aturada, que es realitza cada sis anys, ara es vol allargar fins als vuit anys, per tal de fer més eficients les unitats, més fiables i duraderes.