Repsol afavoreix la formació laboral al complex industrial de Tarragona

  El termini per a les inscripcions a ambdós cursos finalitza el proper 9 de maig i les classes s'iniciaran al mes de setembre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Repsol impulsa la Formació Laboral al Camp de Tarragona a través de la convocatòria de dues ofertes formatives, les quals donen als alumnes la possibilitat de formar part de la Borsa de Treball del Complex Industrial de Tarragona. El proper dimarts 9 de maig, finalitza el període d’inscripció per a aquests cursos que s’iniciaran al proper mes de setembre. Els interessats s’hi poden inscriure emplenant el formulari de sol·licitud que trobaran a la web de Repsol.

  Els participants en aquestes accions formatives duran a terme activitats d’operació, control i vigilància i es responsabilitzaran de les persones i els equips de l’àrea de treball al seu càrrec. A més de formar part de la Borsa de Treball del

  Complex Industrial, Repsol els ofereix possibilitats de desenvolupament professional i formació contínua a càrrec de l’empresa.

  Pel que fa al curs de Formació Ocupacional en Química Industrial, els alumnes provenen de l’atur i cursaran una línia de formació professional integrada dins del programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta modalitat de formació professional integrada, que genera ocupació i oportunitats de reciclatge cap a estudis amb sortida laboral, és clau per donar resposta a les necessitats del territori i és possible gràcies a l’entesa entre la iniciativa privada, l’administració laboral i l’administració educativa. Aquest curs tindrà una durada de 10 mesos i té una part teòrica i una de pràctica.

  Pel que fa als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en modalitat Dual en Química Industrial, obtindran el títol de grau superior en Química Industrial. Aquest curs tam­bé està format per una part pràctica i una de teòrica, però la seva durada és de dos cursos escolars. La Generalitat i Repsol impulsen i desenvolupen el cicle formatiu de grau superior en Química Industrial, en modalitat dual, per tal de formar persones en el camp professional de la Química i respondre a les necessitats de personal qualificat d’aquest centre productiu. La Formació Professional Inicial amb model dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant. Amb aquest model de Formació Professional, que s’inspira en altres existents a Alemanya, Suïssa, Àustria o Dinamarca, es vol afavorir la reactivació econòmica. En la Formació Professional Dual l’empresa assumeix protagonisme formatiu, ja que el seu paper no es limita a la recepció d’estudiants en pràctiques, com succeeix en el model tradicional, sinó que l’empresa s’implica en la formació dels alumnes a través de la seva participació en les adaptacions curriculars.

  Es preveu que més del 70% dels alumnes d’aquests dos cursos acabin formant part de la plantilla de Repsol, com a operadors de planta química. Des dels inicis d’aquests cursos (43 edicions), a finals dels anys 90, 847 alumnes els han cursat amb èxit, i actualment 583 d’ells formen part de la plantilla de Repsol.

  Compromís amb la formació
  Repsol és a l’avantguarda de la col·laboració amb les entitats educatives de les nostres comarques, a través d’un projecte de formació professional pioner a Catalunya, que introdueix la formació dual i que assegura les pràctiques professionals a l’empresa, en línia amb les millors pràctiques europees.

  L’objectiu d’aquest projecte, que es duu a terme gràcies a la implicació dels departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, i la col·laboració de Repsol, és implementar un sistema mitjançant el qual s’asseguri tant la capacitació professional dels alumnes, com la seva inserció efectiva en el mercat laboral.

  Repsol manté un conveni amb la Generalitat de Catalunya per tal de cobrir la necessitat d’incorporar personal format a les vacants de llocs de treball a causa de les jubilacions de personal.