El regidor Milà declara als jutjats de Tarragona pel pla de la Budellera

  La citació s’ha produït arran d’una querella de la CUP de Tarragona per presumptes irregularitats en els procediments del pla urbanístic

  El regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, ha declarat aquest dimecres com a investigat, durant poc més d’una hora, davant el jutjat d’instrucció número 1 de la ciutat. La citació s’ha produït arran d’una querella de la CUP de Tarragona per presumptes irregularitats en els procediments del pla urbanístic de la Budellera. Juntament amb el regidor també ha comparegut el constructor José Luís García. Tots dos han respost les preguntes que se’ls ha formulat, segons fonts jurídiques. Es dona el cas que Milà ha sortit per la porta del darrere dels jutjats per esquivar la premsa que s’aplegava davant l’edifici. En la querella admesa a tràmit, la CUP acusa Milà i García dels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i sobre l’ordenació del territori i l’urbanisme. Els cupaires, que estan personats en la causa com a acusació popular, sol·licitaran la declaració de testimonis -tècnics municipals i dels despatxos professionals dels dos querellats- i la pràctica de més proves documentals.

  En representació de la CUP, l’advocada Montse Aumatell ha afirmat que estan convençuts que el cas tindrà recorregut. El d’aquest dimecres ha estat el primer pas en la instrucció de procediment, que en principi ha de finalitzar en un termini de sis mesos, però que es podria prorrogar. Juntament amb l’acusació popular de la CUP i les defenses de Milà i García, la fiscalia també ha estat present en les declaracions dels dos investigats -els quals han sortit per una porta secundària per evitar ser captats per les càmeres-.

  Segons la CUP, la querella no té a veure amb el contingut del polèmic pla -que preveu la construcció d’uns 4.000 habitatges al PPU 24-, sinó amb el procediment amb el qual s’ha dut a terme. Els anticapitalistes ja van avançar que els indicis que van motivar la presentació d’una querella criminal contra Milà tenen a veure amb “la seva participació en la Junta de Govern Local, en la qual va votar malgrat tenir el deure d’abstenir-se, tenint en compte que va ser un dels redactors principals del projecte abans de ser regidor, així com la participació continuada en la supervisió i reunions”.

  Per altra banda, els indicis relacionats amb el promotor José Luis García tenen a veure amb “la col·laboració continuada en el temps amb el regidor Milà, tal com indiquen els webs de les respectives empreses amb el projecte Terres Cavades a la Vall del Llorito”, segons va manifestar la CUP a finals de febrer.

  Aquest matí estaven citats a declarar als Jutjats de Tarragona el conseller d’Urbanisme de l’equip de govern de la ciutat Josep Maria Milà i el constructor José Luis García com a conseqüència de la querella criminal imposada per l’acusació popular de la CUP per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d’influències.

  La CUP, satisfeta

  La CUP de Tarragona ha apuntat que la instrucció judicial “suposa el començament d’un procediment que servirà per clarificar si en aquesta ciutat els projectes urbanístics es duen a terme per satisfer les necessitats de la majoria de la població o, per contra i tal com intuïm, es fan pensant en els interessos dels promotors immobiliaris i, per tant, interessos particulars”.

  D’altra banda, els cupaires han fet una crida a participar en la ‘cadena humana’ convocada pel proper dia 14 d’abril “en defensa de la Budellera i en contra dels projectes especulatius que l’equip de govern de Ballesteros hi vol fer, per deixar clar que, més enllà dels interessos privats de constructors com García, la gent d’aquesta ciutat s’estima el seu entorn i no resta immòbil davant agressions d’aquesta magnitud”.