Reclamen recuperar un segon vehicle d’aigua al parc de bombers voluntaris de la Granadella

  Els municipis de la zona consideren que augmentaria la capacitat de reacció ja que permetria actuar en dos focs alhora

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Parc de bombers voluntaris de la Granadella. ACN

  Els municipis de les Garrigues Altres reclamen al Departament d’Interior que el parc de bombers voluntaris de la Granadella pugui recuperar un segon vehicle d’aigua. En aquest sentit, han demanat reunir-se amb el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, per traslladar-li la demanda.

  Els ajuntaments consideren que aquest segon vehicle hauria de ser del tipus bomba urbana lleugera (BUL) perquè “permetria accedir a tots els cascs antics dels municipis en què el parc dona servei en cas d’un incendi d’habitatge”, ja que “amb el vehicle actual no s’hi pot arribar”. A la vegada, augmentaria la capacitat de reacció ja que possibilitaria actuar en dos incendis de forma simultània, assenyalen els ajuntaments.

  La Granadella disposa d’un parc de bombers voluntaris que dona cobertura a gran part de la comarca de les Garrigues, així com al sud del Segrià i al nord del Priorat i de la Ribera d’Ebre. El parc només disposa d’un vehicle d’aigua de 3.000 litres per fer front als serveis de la zona amb la qual cosa “es perd capacitat de reacció en el moment en que hi ha simultaneïtat de serveis, passant a dependre de parcs més llunyans com els de Lleida i Ascó, situats a més de 45 minuts”, expliquen els municipis de les Garrigues Altes. El parc de la Granadella disposava fa vuit anys d’un segon vehicle d’aigua, un vehicle forestal, que es va avariar i no es va substituir.

  Els consistoris de la zona assenyalen que des de fa uns anys el parc gaudeix de personal suficient que permetrien actuar en dos incendis de manera simultània. Recorden que, en el cas de l’incendi de la Ribera d’Ebre del 2019 i altres incendis de la primavera com ara els de Senan, Miravet o el recent de la Conca de Barberà i l’Anoia, “hi havia gent disponible per mantenir el parc obert i operatiu però mancava un vehicle d’aigua per poder donar resposta i, en aquests casos no es podria haver actuat en cas d’un incendi d’habitatge, un accident, un incendi forestal o qualsevol altre servei”.

  A banda, el parc de la Granadella també disposa d’un furgó de salvament de l’any 1992, que és utilitzat tant per a accidents de trànsit com per altres tipus de rescats, però “aquest vehicle no disposa d’aigua i està totalment obsolet, suposant fins i tot un risc per als bombers conduir aquest vehicle”, remarquen els ajuntaments de les Garrigues Altes.