Rebutjada la proposta del Comú de Lleida d’obrir a concurs públic la gestió de les firetes

  Els vots en contra de PSC, C’s i la regidora no adscrita Salmerón tanquen la porta a la concurrència de la cessió dels terrenys per les firetes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha rebutjat la propostadel Comú de Lleida d’un concurs públic per gestionar les firetes a les Festes de Maig i de Tardor. Els vots en contra dels grups del PSC, Ciutadans i la regidora adscrita Salmerón han evitat tirar endavant la proposta de canviï en la gestió firaire a la ciutat de Lleida. Els grups d’ERC i La Crida per Lleida han votat a favor de la proposta del Comú de Lleida, mentre que el PDeCAT i el PP s’han abstingut.

  El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, considera que la decisió de l’equip de govern de la Paeria “demostra una vegada més la manca de voluntat per millorar la transparència i la concurrència de la cessió dels terrenys per les firetes” i que “prefereix seguir fent-ho a dit als de sempre”. Talamonte ha criticat també els grups municipals del PDeCAT i del Partit Popular per la seva abstenció al considerar que “prefereixen mirar capa un altre costat”. D’altra banda, ha agraït el suport i els vots a favor de la proposta als grups d’ERC i de la Crida per Lleida-CUP.

  Una proposta per “garantir la igualtat d’oportunitats d’associacions i empresaris del sector”

  El grup municipal del Comú de Lleida proposa un concurs públic en modalitat de concessió que permeti “gestionar el repartiment i cessió de l’espai destinat a les firetes” a les Festes de Maig i Tardor. La proposta té intenció de “millorar la transparència i la lliure competència en la cessió i gestió dels terrenys destinats als firaires”, tot aprofitant el trasllat anunciat per l’equip de govern a la zona de l’antiga Hípica.

  L’agrupació critica que l’Ajuntament de Lleida acostuma a negociar el recinte de Firetes “amb una única associació de firaires que no és representativa de tots els empresaris del sector”. Consideren que aquest fet dona peu a “una situació de monopoli que ha mantingut sempre al marge del negoci de les firetes en les festes majors del municipi a la majoria de les petites empreses locals”. Aquest concurs es presentaria de manera diferenciada per les festes de maig i les festes de tardor per tal de “garantir la igualtat d’oportunitats d’associacions i empresaris del sector”, segons apunten des del Comú.